Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

Guide: Sådan vælger du den rigtige robotplæneklipper

20. apr. 2020 | Indrykket af STIGA A/S

STIGA præsenterer dig for de ting, du bør have for øje, når du skal vælge den rigtige robotplæneklipper

Del artiklen:

Vil du gerne slippe for besværet med at klippe græs og samtidig have mere fritid til at nyde din nyslåede plæne, så er en robotplæneklipper vejen frem! Men hvad skal du have for øje, når du vælger en robotplæneklipper? Det giver vi dig svaret på her.


Havens størrelse og udformning

Det kan være svært at vurdere den faktiske størrelse på sin græsplæne. En typisk parcelhusgrund er på 1.000 m2, og heraf udgør græsplænen ca. 30-40 %. På www.krak.dk findes en funktion, hvor du kan måle plænens kvadratmetre. Dette vil hjælpe dig til at vælge den rigtige robotplæneklipper til netop din have.

Har din plæne skråninger eller smalle passager? Så er det vigtigt at vælge en robot, der kan håndtere disse. Det kan nemlig variere meget, hvor store hældninger og smalle passager, de forskellige modeller kan klare.


Arbejdstid/fritid

Dernæst er det vigtigt at kigge på batterikapacitet, da dette har stor indflydelse på, hvor meget fritid du får i haven, uden du forstyrres af robotten. Nogle robotplæneklippere har en stor batterikapacitet, hvor robotten kun har behov for at arbejde to gange 50-120 min. om dagen for at klare de opgivne kvadratmetre. Det betyder, at plænen er fri i min. 20 timer i døgnet.


Kniven

Sørg for, at robotplæneklipperen har en robust kniv. En robust kniv i rustfrit stål har flere fordele; blandt andet har den en lang holdbarhed, og så giver den et perfekt klipperesultat.

Men det er også et spørgsmål om sikkerhed. Du behøver nemlig ikke at bekymre dig om, at kniven går i stykker og efterlader skarpe knivrester i græsplænen, der kan forvolde skade på børn og kæledyr. 


Installation

En robotplæneklipper vil kræve en omhyggelig installation med kabel og pløkker. Det varierer dog, om disse følger med robotplæneklipperen eller ej. Det er derfor vigtigt at tjekke dette, da de vil udgøre en ekstra udgift, hvis de ikke medfølger.


Sikkerhed

Der findes en række regler, som robotplæneklippere, der forhandles i Europa, skal overholde. Så du kan forvente, at alle robotplæneklippere på markedet som minimum er udstyret med løfte- og stødsensor. Men en ekstra sikkerhed, som du bør være på udkig efter, er tyverisikring ved hjælp af en PIN-kode. Denne sikrer, at uvedkommende ikke kan få adgang til programmering af din maskine.

Kataloger m.v.

OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter