Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

Få den flotteste, grønne plæne

3. apr. 2020 | Indrykket af STIGA A/S

En hyldestsang til plæneklippere med Multiclip

Del artiklen:

Smukke haver skaber ikke sig selv. Der går mange timer med at klippe græs, opsamle græsafklip og gøde plænen. Men her kommer Multiclip ind i billedet som en smart og miljøvenlig metode til at begrænse indsatsen og maksimere resultatet, så du ender op med en frodig og grøn græsplæne.


Så hvad handler det alt sammen om? Multiclip, eller “bioklip”, som det også ofte kaldes, handler om at bruge det afskårne græs som naturlig gødning til at fodre din græsplæne med. Når du slår græsset, bliver afklippet finskåret og fordelt hen over hele din plæne. Græspartiklerne bliver derefter brudt ned, og deres høje nitrogen-indhold og næringsstoffer nærer plænen på organisk vis. Det er en naturlig, effektiv og miljøvenlig måde at håndtere det afklippede græs på.

Multiclip er godt for miljøet af to årsager. Den første er rimelig åbenlys. Det eliminerer behovet for at fodre din græsplæne med kemikalier, som skader miljøet. Den anden årsag omhandler græsafklippet, som bliver opsamlet i din have for at ende på lossepladser og genbrugsstationer. Samlet set kan det repræsentere halvdelen af affaldet, der genereres i bymiljøer om sommeren. Så blot ved at benytte dig af Multiclip, kan du reducere din affaldsproduktion samt brug af gødning.

Et andet plus er, at man sparer tid med Multiclip. Ved at fordele det afklippede græs, mens du slår plænen, er der ingen dynger, der skal rives sammen, samles i poser eller køres til genbrugsstationen. Det anslås, at man med en Multiclip-maskine kan reducere tiden, der bruges på plænepleje med op til 30 procent. Derudover sparer du penge på gødning samt på benzin, hvis du ikke længere skal køre græsset på genbrugsstationen. Dertil skal det tilføjes, at plænen behøver mindre vand grundet fugten, som de afskårne græspartikler afgiver, og derfor kan det også være, at du også sparer penge på vandregningen.

Så Multiclip er en “win-win”-situation for dig, din græsplæne, miljøet og din pengepung.


Solgt? Nu mangler du bare en plæneklipper med Multiclip-funktion. STIGA har en lang række forskellige modeller med Multiclip - fra havetraktorer til ridere til plæneklippere. Plæneklipperne i Multiclip-serien er nogle af de mest avancerede på markedet. Det specialdesignede klippeskjold sikrer, at græsafklippet bliver skåret så fint, at det forsvinder ned i din græsplæne og derfor nedbrydes hurtigere, og Multiclip-funktionen kan endda bruges til at nedbryde blade, der ligger på plænen, i efteråret.

Det kan godt være, at smukke haver ikke skaber sig selv, men med den rette teknologi bliver det til et langt mere simpelt job, som på samme tid er godt for naturen.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter