Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny podcast fortæller historien om Danmarks bedste renoveringer

Af -jazt -

  • 104476_1

Del artiklen:

Ny serie stiller skarpt på nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter. Det kan man i første afsnit i podcastserien "Bygninger fortæller".

"Ingelise Thune fra Herning Kommune er lige trådt ind i en forfalden betonbygning på gågaden i Herning, det gamle Schou-Epa-varehus. Planen er, at bygningen her skal blive til et moderne bibliotek og bringe nyt liv til den dødende bymidte."

Sådan lyder introen til det første afsnit af podcastserien "Bygninger fortæller". I dette første afsnit kommer man helt tæt på historien om vinderen af Renoverprisen 2015: Det gamle og upopulære varehus, der igennem en renovering blev omdannet til bibliotek og samlingspunkt i Herning.

citat start

Målet med podcastserien er at fortælle de gode historier bag nogle af de kendte renoveringer. Nogle af de historier, vi ikke altid får lov at høre.

Direktør Lars Axelsen

Grundejernes Investeringsfond

citat slut

Stiller skarpt på de bedste

Afsnittet om Herning Bibliotek er det første af fem afsnit i den nye podcastserie, der stiller skarpt på og fortæller historien bag nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter.

- Bag de fleste vellykkede renoveringer ligger en god historie. En historie om, hvordan en renovering kan omdanne en bygning fuldstændig og gøre den brugbar og velegnet til noget helt andet, end det, den oprindeligt var tænkt og brugt til. Det viser, hvor langt man kan nå med renovering, og det er noget af det, der gør renoveringsdisciplinen så spændende, siger Lennie Clausen, programchef i Realdania, der sammen med Grundejernes Investeringsfond står bag Renoverprisen og den nye podcastserie.

En serie med fem afsnit

I løbet af de kommende måneder vil de øvrige fire afsnit i podcastserien udkomme. De handler om The Silo (vinder af Renoverprisen 2018), Nr. Vium Skole (vinder af Renoverprisen i 2017), Nyt Rosenhøj (vinder af Jubilæumsprisen i 2017) og Diamanten (vinder af Renoverprisen i 2014).

- Målet med podcastserien er at fortælle de gode historier bag nogle af de kendte renoveringer. Nogle af de historier, vi ikke altid får lov at høre. Vi synes selv, at det er fantastisk at få de gode historier fortalt igennem lyd. Og det håber vi selvfølgelig også, at andre vil synes, siger Lars Axelsen, direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Det er BARK Rådgivning der har produceret podcastserien i samarbejde med Filt Cph, der laver lydfortællinger.

Podcasten kan hentes i din foretrukne podcast-app ved at søge på "Bygninger fortæller".

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame