Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sådan holder du batteriet i live om vinteren

Af boa -

Del artiklen:

5 råd fra en af verdens største producenter af batterier.

Exide Technologies, der er global leverandør og producent af blybatterier giver her en række enkle tips til klargøring og vedligeholdelse af bådens eller fritidskøretøjets batteri før og under vinteropbevaring. Følg rådene og undgå ubehagelige overraskelser, når sæsonen starter igen, og spar samtidig både penge og energi.

Et fritidsbatteri, der ikke anvendes og heller ikke vedligeholdes i en længere periode, risikerer nemlig at gå i stykker i utide.

- Der findes ingen nøjagtige tal på, hvor mange fritidsbatterier, der unødigt går i stykker hver vinter, men når vi nærmer os foråret, er der altid mange kunder, der henvender sig til os, da batteriet i deres båd eller fritidskøretøj er holdt op med at fungere i løbet af vinteren. Ved nærmere eftersyn viser det sig næsten altid, at batteriet er gået i "glemmebogen" hen over vinteren, siger Tor Enlid, Marketing Manager hos Exide Technologies Norden.

Spild af ressourcer

Der er flere grunde til, at det betaler sig at give batteriet lidt ekstra omtanke, både i forbindelse med sæsonens afslutning og regelmæssigt hen over vinteren. At lade et batteri blive ødelagt i utide er ikke godt fra hverken et miljømæssigt eller et privatøkonomisk synspunkt.

- Det er ikke kun spild af ressourcer, men også rigtig ærgerligt ikke at kunne komme af sted på forårets første tur, fordi batteriet ikke fungerer. Derfor vil vi gerne give nogle enkle gode tips, der forebygger problemer med batteriet, lyder det fra Tor Enlid.

5 råd

Kobl batteriet fra det elektriske system ved længere tids opbevaring.

Tør batteriet af med en fugtig klud, hold det rent og smør polerne med fedt for at minimere risikoen for oxidering.

Lad batteriet maksimalt op før vinteropbevaring.

Opbevar batteriet tørt og køligt. Batteriets selvafladning er mindre, jo lavere temperaturen er. Det må dog ikke opbevares ved minusgrader.

Vedligeholdslad batteriet et par gange i løbet af vinteren. Brug en kvalitetslader og husk at anvende den ladertype, der passer til netop dit batteri.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame