Nyheder

God plads og lyse haller er rammerne om et godt hesteliv

31. jan. | Indrykket af Future Rundbuehaller

En hal fra Future Rundbuehaller blev opført på kun 12 dage og danner nu en tryg ramme for 30 heste

Del artiklen:

Heste har brug for god plads - både ude og inde, og det har de i rigt mål på internatet Nyt Hesteliv i Morud på Fyn.

Det kan man se ved selvsyn, for Janne Junker tager gerne imod gæster og viser dem rundt på internatet, hvor i øjeblikket 83 heste, ponyer og æsler bor midlertidigt eller på ubestemt tid.

De fleste af dyrene bor her, fordi de er nødstedte eller har været udsat for vanrøgt. Andre nyder deres otium, eller restituerer sig efter sygdom.

Når et dyr er kommet sig og er i god trivsel, kan det være en mulighed at finde et nyt hjem, men dette kan være en lang proces. Så lang kan den være, at Janne Junker og de fire medarbejdere kan beholde dyret så længe det lever, hvis ikke den helt rette og godkendte plejefamilie kan findes.

Derfor er internatet bygget således op, at dyrene har optimale forhold, der tager hensyn til deres behov.

- Heste er flokdyr og har brug for masser af plads. Vi har i alt 20 hektar, hvor dyrene kan færdes. Det er meget vigtigt for deres trivsel. Desuden har vi haller til løsdrift og bokse til de dyr, som er lidt mere plejekrævende, fortæller Janne Junker.


Gode erfaringer med ponyhaller

I april sidste år skiftede internatet adresse fra Blommenslyst til Morud, og i den forbindelse skulle der etableres en ny hal til 30 heste i løsdrift.

- Vi valgte en hal fra Future Rundbuehaller, fordi vi har gode erfaringer med de fire ponyhaller, som vi tog med os fra Blommenslyst, fortæller Janne Junker, men tilføjer, at der skam også blev kigget på andre muligheder.

- Men hos Future Rundbuehaller fik vi et godt tilbud. Det tog kun 12 dage, inden hallen stod færdig på et fundament af stabilgrus, forklarer Janne Junker.

Hallen er på 672 kvadratmeter og forsynet med 42 skylights. Den sikrer skygge om sommeren og læ og ly i øvrigt. Der er brede porte i hver gavl og tre mindre sideindgange i den sydvendte langside. Gulvet er foret med et tykt lag halm.


Flere indgange er vigtigt

- Hallen fungerer rigtig godt, og der er rigeligt med plads - selv når alle heste er indenfor.

- Antallet af porte er særdeles vigtigt for dyrene. Ikke kun for udluftningens skyld, men også for at kunne sprede dyrene over et større areal. Er der for få indgange, vil de stærkere heste kunne holde de lidt svagere udenfor.

På tidspunktet for vores besøg havde omkring 10 heste søgt ly indendøre, men det var tydeligt, at hallen er et samlingspunkt for alle dyrene, da de øvrige opholdt sig i umiddelbar nærhed. Indenfor tog nogle sig en middagslur i den tykke halm, mens andre nysgerrigt opsøgte os.

- Jeg er sikker på, at hallens rummelighed og gode adgangsforhold bidrager til et godt miljø for hestene. Selv når der er fuldt hus, er der ro og harmoni i flokken, siger Janne Junker.


Rundbuedesignet har flere fordele

Future Rundbuehaller er en familieejet virksomhed, der har specialiseret sig i at levere og opføre rundbuehaller ud fra et princip om at gøre det hurtigt og enkelt at få løst et pladsproblem.

Rundbue-designets fordel er, at der ikke er generende stolper i rummet, og at alt kan præfabrikeres. Kunden kan være medbygger eller overlade hele entreprisen til leverandøren.

Skal hallen isoleres, kommer en anden fordel ved designet frem, nemlig at halvcirkelformen sikrer størst muligt rumgang med mindst muligt overfladeareal. Det betyder mindst muligt varmetab.


Udvalgte PARTNERS produkter

reklame