Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Rent badevand 240 steder

Af Fritidsmarkedet -

  • 100076_1

Del artiklen:

Nyd sommeren på 240 Blå Flag strande og havne i år.

Alt mens badevandstemperaturen bevæger sig mod tocifrede tal og sommeren nærmer sig kan 215 danske strande og 25 lystbådehavne glæde sig over at være på den netop offentliggjorte liste over dem, der opnået Friluftsrådets Blå Flag i år. Det skriver rådet i en pressemeddelelse.

Det Blå Flag hejses på strande og lystbådehavne over hele verden som et tegn på, at stranden har et særligt niveau for rent badevand, gode faciliteter og livredning i badesæsonen.

- Det Blå Flag i flagstangen er en nem måde at fortælle strandgæster, at her bliver der gjort noget særligt for at give dem en god strandoplevelse, hvor de kan føle sig trygge fordi der er styr på både naturformidling, livredning og kvaliteten af badevandet, siger Jan Ejlsted, Friluftsrådets direktør. Det Blå Flag hejses i de fleste kommuner med aktiviteter den første weekend i juni.

Aktiviteter hele sommeren

Ud over strande og havne findes der også 13 Blå Flag centre, hvor der sommeren igennem er aktiviteter og arrangementer for børn og voksne. Det kan være vandretur langs stranden, hvor man sanker og lærer om strandens urter og børn kan fange krabber, klappe fisk eller bygge drager.

- Blå Flag centrene formidler vores spændende og ret unikke kystnatur. Aktiviteterne er populære i sommerlandet, fordi man får lidt flere oplevelser med hjem og måske også ny viden om vores natur, siger Jan Ejlsted.

Blå Flags hjemmeside kan man finde den nærmeste Blå Flag strand og havn. Her kan man også se om der er et Blå Flag center i nærheden af, hvor man bor eller har planlagt sommerferie.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame