Abonnementsartikel

"En revolution af økser". Det er, hvad producenten Fiskars selv kalder deres 4. generation af økser, der lige er kommet på markedet. I en pressemeddelelse meddeler Fiskars, at den nye generation af producentens økser er udviklet for at garantere "et bedste værktøj til alle størrelser, brugsområder og færdighedsniveauer".

- Den nye model X21 er udviklet til dem, som er vant til at arbejde med økser, og som kræver perfekt udførelse i arbejdet. Det sikrer vi ved at fokusere på design, som maksimerer svinghastigheden og samtidig giver øget kontrol, siger Petteri Masalin, leder af forskning og udvikling i Fiskars.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den nye generation af økser kommer med en udvidet 25-års garanti og er blevet tildelt den prestigefyldte Red Dot Award.

Økser siden 1700-tallet

Fiskars har produceret økser siden 1700-tallet, og ifølge firmaet arbejder man konstant på at gøre økserne nemmere i brug. Den nye serie kommer med en buet ende på skaftet, der er lavet for at forhindre øksen i at glide ud af hænderne, hvormed man undgår potentielle ulykker. De nye økser er desuden udstyret med et nyt 3D-greb for øget svinghastighed.

For at øge sikkerheden har de nye økser også indstøbt hoved, som forhindrer, at hovedet løsner sig fra skaftet. Strukturen på skaftet er med til at sikre bladets placering og give et balanceret tyngdepunkt. Bladet er dobbelthærdet, og øksen er lavet af det lette og holdbare FiberComp, et sammensat materiale som skulle mindske slitage og gøre øksen mere slidstærk.