Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Pindsvin skal plejes på vildtplejestationer

Af boa -

  • 105825_1

Del artiklen:

Fra den 1. juli må tilskadekomne eller nødstedte pindsvin kun plejes af vildtplejestationer godkendt af Miljøstyrelsen.

Det gælder allerede for en række vilde dyrearter, at disse kun må plejes af vildtplejestationer med særligt uddannet personale og kendskab til pleje af vilde dyr, og fra i dag den 1. juli 2019 gælder dette også for pindsvin.

Ændringen er foranlediget af, at man som plejer uforvarende kan komme til at gøre pindsvinene en bjørnetjeneste ved for eksempel, at pleje dyr som ikke er syge, fodre pindsvinene med mælk som gør dem syge eller bidrager til, at der overføres sygdomme fra syge til raske pindsvin.

Hvis du finder et pindsvin, som er kommet til skade, kan dette enten indleveres til en af Dyrenes Beskyttelses vildtplejestationer eller til en af de mange godkendte pindsvineplejere hos Pindsvinevennerne i Danmark, Dansk Pindsvinepleje og Beskyttelse eller Pindsvineplejerne, Amager - Storkøbenhavn.

Kørt ned af robotter

Miljøstyrelsen oplever desuden, at mange pindsvin kommer til skade, når de kommer i kontakt med en robotplæneklipper. Da pindsvin er nataktive, opfordrer Miljøstyrelsen derfor til, at man som haveejer programmerer sin plæneklipper, så den kun kører i dagstimerne. På den måde kan rigtig mange af de skader, som forårsages af plæneklippere helt undgås.

Det gælder generelt, at tilskadekommet vildt eller nødstedt yngel, kun må plejes med henblik på genudsætning. Genudsætning skal ske, så snart det skønnes, at vildtet kan klare sig selv. Såfremt pleje ikke må antages at kunne føre til genudsætning inden for en periode på seks måneder, skal vildtet aflives så hurtigt som muligt.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame