Abonnementsartikel

Det danske TimbersportS-landshold var i weekenden i aktion til VM, men det blev en kort fornøjelse.

Efter to diskvalifikationer måtte holdet sande, at en sidsteplads ud af 21 hold var realiteten. Martin Olsen stod for Stocksaw, Esben Pedersen for Underhand Chop, Mads Pedersen for Single Buck og til slut lukkede Mattias Ringsholt på Standing Block Chop.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hverken i den indledende tidstagning eller i Last Chance-opgøret mod Rumænien nåede danskerne inden for tidsgrænsen på to minutter.

Vi manglede erfaring med de to nye på holdet, men alt gik også galt. Især den træblok, der gik løs. Det har jeg aldrig nogensinde set før.

TimbersportS-atlet Mads Pedersen

Danmark

Især mod Rumænien gik alt galt. Først startede Martin Pedersen med at skære en skæv plade med Stock Saw, hvilket er ulovligt. Der skal man i realiteten vente til en ny og lige skive er skåret, men det gjørde andenmanden Esben Pedersen ikke. Derfor tyvstartede han.

På Underhand Chop gik det heller ikke godt, da træblokken rev sig løs fra den holder, den stod på, og derfor blev den heller ikke hugget helt over. Tredje mand i rækken begyndte også her for tidligt, og til sidst nåede fjerde mand ikke at gennemføre inden for tidsgrænsen.

En gennemført ærgerlig omgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi manglede erfaring med de to nye på holdet, men alt gik også galt. Især den træblok, der gik løs. Det har jeg aldrig nogensinde set før. Vi kunne have klaget, for det var en fejl fra Stihls side, men det var nok lidt nytteløst, når alt andet nu heller ikke lykkedes, griner Mads Pedersen.

Mangler mental styrke

Der manglede erfaring på mandskabet, hvor hverken den tredobbelte nordiske mester Preben Palsgaard eller hans søn Brian var med. Det kunne man godt mærke, mener Mads Pedersen.

- Vi mangler konkurrenceerfaring. Først og fremmest er folk nye i sporten. Man kan sagtens være en god øksemand, når man træner derhjemme, men når nerverne rammer, tager de måske lidt over. Og så er der mange mindgames i det. Det er en ting at have det hele i mullerne, noget andet er det mentale, siger Mads Pedersen.

Han var den danske tredjemand, hvor Mattias Ringsholt var den sidste på holdet. Han nåede ikke i nogen af omgangene at fuldføre sin opgave og erkender blankt, at han blev påvirket af de mange uheldige omstændigheder.

- Den mentale del handler om at glemme publikum og tv-kameraerne og bare være fokuseret inde i sig selv, og der skal vi blive bedre. Jeg mistede selv fokus omkring alle de uheld. Jeg var ukoncentreret, og jeg vidste, at jeg var presset på tid. Det gjorde, at øksen ikke ramte der, hvor den skulle gøre, og så fik jeg ikke åbnet blokken godt op, siger Mattias Ringsholt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han hentyder til det, der i fagtermer kaldes for en driver. Det er et hug, hvor man rammer dybt på træblokken. På den måde kan man få mere træ til at ryge af, når man derefter hugger oppefra.

Stykke vej fra Sverige

Begge de to danske atleter er enige om, at resultatet var noget juks.

- Målsætningen var ikke at ende nederst. Men det gjorde vi så. I kvalificeringen på Roskilde Dyrskue var vi også noget bedre, så det var ærgerligt, siger Mads Pedersen, mens Mattias Ringsholt havde håbet på, at man kunne præstere tider omkring et minut og 23 sekunder, som danmarksrekorden er på.

Anderledes godt gik det for vores svenske naboer, der gik helt til kvartfinalen.

- Svenskerne har fat i noget. Det er dyrt at skaffe træ, som man kan træne i, men i Sverige har de skove overalt. Og sidste år vandt Ferry Svan VM for rookies (U/25-VM red.), så talentet er der også. Til sidst har de mange gode sponsorater, hvor vi har en mur, vi skal over, siger Mads Pedersen.