Abonnementsartikel

Tusindvis af danske bilister er slet ikke sikker på reglerne, når de møder et gult lys i et lyskryds. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring.

3.255 gange er danske bilister indtil nu blevet sigtet for at køre over for gult i lys i 2018. Dermed er det samlede antal sigtelser siden 2015 oppe på 17.676, viser en ny opgørelse fra Rigspolitiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det udløser ikke bare en bøde på 1500 kroner, det fører også alt for ofte til farlige situationer, der kan ende i alvorlige ulykker.

Klare regler

Men tilsyneladende er rigtig mange bilister slet ikke klar over, hvornår man må køre videre, og hvornår man skal stoppe, når lyssignalet skifter fra grønt til gult.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Reglerne på området er ellers helt klare. Du må kun køre frem mod et gult lys, hvis det skaber en farlig situation ved at bremse op, men det er næsten halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen ikke klar over.

Her svarer hele 42 procent af de adspurgte forkert eller erkender, at de ikke kender reglerne på spørgsmålet om, hvornår det er lovligt at køre frem for et gult lys.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig svarer næsten halvdelen, at de har oplevet farlige situationer, fordi bilister har kørt over for gult lys.

Hold dig opdateret

Undersøgelsen viser også, at det især er de ældre bilister, der er usikre på reglerne, og derfor opfordrer skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild, til at bilister sørger for at man hele tiden holder sig opdateret om reglerne i trafikken, så antallet af uheld kan blive nedbragt.

- Vi oplever desværre, at der sker mange ulykker i forbindelse med kørsel i lyskryds, og de her tal tyder på, at rigtig mange bilister simpelthen er i tvivl om, hvordan reglerne egentlig er, når de møder et gult lys, siger skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild, der opfordrer til både oplysning og information om reglerne, og at bilisterne bliver bedre til at opfriske sin viden om reglerne.

Ifølge tal fra Vejdirektoratet var der i perioden 2015-2017 899 tilskadekomne trafikanter i forbindelse med lysreguleringer og 32 dræbte.