Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fra gråd til guld med Vestjysk kartoffelteam

Af MAN -

  • 105661_1

Del artiklen:

Mød Vestjysk kartoffelteam Mads Bendix og Ib Clemmensen på landskuet i Herning.

Der ligger op imod 10 gange så mange mandetimer i en hektar kartoffelafgrøde sammenlignet med andre afgrøder. Men går det godt, så luner gevinsten til gengæld som en mild sommerbrise på bankkontoen, skriver Vestjysk i en pressemeddelelse.

Imidlertid er kartofler ikke bare noget man stopper i jorden og henter nogle måneder senere. Kartoffelproduktion er en passion. En lidenskab, der skal passes og plejes, og som kræver rådgivning fra passionerede kartoffelnørder, skriver Vestjysk.

På landsskuet i Herning stiller Vestjysk med deres nye dreamteam og kartoffelpassionerede gulddrenge, som var de kartoffelwomans egne kloner: Ib Clemmensen og Mads Bendix.

Ib Clemmensen har i over 25 år udelukkende beskæftiget sig med kartofler, heraf en lang årrække ansat hos Sagro.

Også Mads Bendix kommer fra Sagro, er opvokset med kartoffelproduktion og avler i dag også selv kartofler.

Begge er de lidenskabeligt optaget af at sikre kartoffelproducenterne en guldhøst.

Kartoffelavl eksploderer

Inden for de senere år er markedet på kartofler eksploderet, hvilket har fået mange landmænd i gang med den svære produktion.

- Dækningsbidraget på en kartoffelhøst kan være op imod 10 gange højere end korngrøder, fortæller Ib Clemmensen og forklarer, at kartofler er en produktion, der stiller krav om nøjagtig rådgivning.

- Vi ved, hvad de forskellige strategier kan, og vi er ikke låst af specielle præferencer. Vi bruger bare dét, der virker, pointerer Ib Clemmesen.

På Landsskue 4.-6. juli i Herning viser kartoffelteamet eksempel på planteprøver og skimmelstyring, Ligesom de to kommer med bud på fremtidens ukrudtsbekæmpelse, og hvordan landmændene får omkostninger ned og udbyttet op.

- Produktion af kartofler stiller særlige krav til sædskifte, omhyggelighed, og opmærksomhed på bunker af sygdomme, siger Mads Bendix og forklarer, at efterafgrøde, næringstilskud og styring af markvandig har nøje indflydelse på den endelige resultatet.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame