Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Her kører 900.000 bilister hen i efterårsferien

Af boa -

Del artiklen:

Se hvordan du forbereder bilferien, for eksempel til Tyskland, der vokser som kør-selv-destination på grund af spændende historie, god mad og nye mountainbikestier.

Lidt mere end hver tredje bilist - eller godt 900.000 samt deres kærester, venner eller familie - pakker bilen for at køre på efterårsferie. Heraf tager 210.000 bilister på ferie i Tyskland.

Det fremgår af en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt 1.416 danske bilister, hvor de kører hen i efterårsferien.

Den ekstra veneration for Tyskland som feriemål skal, ifølge det danske rejsefirma Ausfarht.com, der specialiserer sig i bilferier til Tyskland, ses i lyset af de seneste års voksende udbud af rejseoplevelser i de tyske delstater.

Mountainbike lokker

- Især i år og sidste år har vi bestemt set flere rejsende til Tyskland. Tyskerne har fået flere steder at mountainbike, f.eks. i Harzen, hvilket tiltrækker mange danskere. Området omkring Mecklenburg-Vorpommern i det tidligere Østtyskland har fået flere fascinerende turistattraktioner. Dét, udbuddet af god mad og masser af historie, f.eks. slottet i Schwerin, og kultur i Hamburg, kun et par timers kørsel fra grænsen, får mange danskere hertil. Lige nu er især korte ferier på to-tre dage populært, siger administrerende direktør hos Ausfahrt.com, Michael Blohm.

Forbered bilen og turen

Skal du til Tyskland, Frankrig eller Sverige - eller Tåsinge, Frederikshavn eller Skagen - så brug tid på at forberede køreturen. Køreturen - og i og for sig også pakningen - er en spidsbelastning, der skal håndteres ordentligt, lyder det fra Applus Bilsyn.

- Når en bil med fire passagerer og 100 kilo rejsebagage skal køre 1.000 km eller mere, presser det bilen. De fleste bilister har ikke udstyr til at tjekke en bil før afgang. Får man en TilstandsAttest hos os, kontrollerer vi det meste på bilen, og så er der markant mindre risiko for problemer på ferien, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame