Nyheder

Sådan vælger du den rigtige kædesav

6. okt. 2020 | Indrykket af STIGA A/S

At vælge den rigtige kædesav kan virke som en helt uoverskuelig opgave. Men det er det ikke, hvis du følger vores guide!

Del artiklen:

Kædesave er gået fra udelukkende at være et professionelt redskab til at være et populært redskab blandt husejerne. Men der er i denne proces også kommet mange forskellige typer kædesave til, hvilket kan gøre det meget svært at gennemskue, hvilken kædesav, der er den rette til opgaven.


Energikilde

Valget af kædesav handler i høj grad om at vælge den rigtige energikilde baseret på ens behov:

 • Benzin: Benzindrevne kædesave varierer meget i styrke og dermed også i vægt. Det er derfor vigtigt at vurdere, hvor kraftfuldt et redskab man har behov for til de konkrete beskæringsopgaver, man står overfor. Hvis du for eksempel skal fælde store træer, vil det være nødvendigt med en større kædesav med mere kraft. De fleste haveejer kan dog klare sig med mindre, hvilket også er med til at øge manøvredygtigheden.
  En benzindrevet kædesav er særligt nyttig, hvis man skal løse en lang række opgaver i haven og derfor har brug for ubegrænset arbejdstid.
 • El: Denne type kædesav er mindre kraftfuld end de benzindrevne, men den er samtidig også en del lettere og miljøvenlig. Denne type kædesav er derfor perfekt til lettere beskæring. Det er dog nødvendigt at undersøge, om kædesavens ledning tillader den at nå ud i de områder, hvor den skal benyttes. Derudover kan ledningen sætte sig fast i grene, hvis der skal foretages beskæringer oppe i træer.
 • Batteri: Batteridrevne kædesave tilbyder en god ydeevne kombineret med mindre støj. Denne type kædesav vil derfor kunne dække behovet i de fleste haver. De er desuden nemme at bruge, miljøvenlige og ledningsfrie, hvilket øger bevægelsesfriheden med disse modeller sammenlignet med de elektriske. Ulempen ved batteridrevne kædesave er den begrænsede arbejdstid som følge af begrænset batterikapacitet.


Arbejdsopgaven

Valget af kædesav afhænger også af det stykke arbejde, som skal udføres med kædesaven:

 • Til at skære brænde: Vælg en elektrisk kædesav, som du nemt kan transportere. Fokusér dit valg på et sværd på 35-45 cm og en effekt på mindst 2000 W.
 • Til at fælde træer: Kun en benzindrevet kædesav tilbyder den nødvendige kraft ved et stort nok sværd til at kunne løse opgaven. Hav en kraftfuld motor, > 35 cm3, og et sværd på 45-50 cm, for øje.
 • Til mindre beskæringsopgaver og til at skære brænde, hvis du ikke befinder dig i nærheden af en stikkontakt, er en batteridrevet kædesav ideel.


Andre forhold

Der kan også være specifikke funktioner, som kan have indflydelse på dit valg af kædesav:

 • Sværdets længde: Den rigtige sværdlængde bestemmes af træets størrelse. Du vil derfor kunne klare dig med et kortere sværd, hvis du udelukkende skal benytte din kædesav til beskæringsarbejde. Husk: Jo længere sværdet er, jo mere kraft har maskinen brug for.
 • Quick tension-system: Er det muligt at stramme kæden direkte på siden af kædesaven uden brug af værktøj? Dette er en brugervenlig og smart funktion, som vil kunne gøre den daglige brug af kædesaven mere komfortabel.
 • Automatisk kædesmøring: Bliver kæden smurt af sig selv, og er det muligt at justere oliepumpen?

OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame