Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

TEMA: Fugt og kulde i væggen - Skimmelvækst

22. mar. 2021 | Indrykket af BG Flux

Sådan spotter du skimmel og fugt i huset: 5 tegn på den farlige mugtype

Del artiklen:

Skimmelsvamp er farligt, det ved vi alle. Og det er i hvert fald ikke noget, vi ønsker i hverken kælder eller kvist. Men hvordan afgør du om du har skimmel i huset? Vi giver dig nogle retningslinjer til at vurdere dit hjem.

Skimmelsvamp er en svampeart, der lever af organisk materiale og trives i fugtige forhold. Men skimmelsvamp er mange ting. Blandt andet kommer både penicillin og skimmeloste som brie og gorgonzola også fra skimmelsvamp. Men den skimmelsvamp, vi finder i hjemmet, er hverken godt for helbredet eller ganen. Tværtimod kan den være rigtigt farligt for dig og din families velbefindende.

6 tegn på skimmel i dit hus

Ofte er skimmelsvamp ret nemt at se, da det tit former sig som en slags sort mug på væggen. Men andre gange gemmer det sig inde i gipsvæggen eller under plastmalingen og så kan det være svært at få øje på. Her har du 5 tegn, der kan fortælle dig, om du har skimmelsvamp i dit hus.

• Mørke mugne pletter på vægge, lofter, i vindueskarme eller møbler

• Tapetet er revnet eller buler ud fra væggen 

• Synlige fugtpletter på vægge og lofter

• Kondens på vinduer og i vindueskarme

• En muggen, jordslået lugt i boligen

Er jeg allergisk overfor skimmelsvamp?

 Det er forskelligt, hvordan vi reagerer på skimmelsvampesporer. Nogle reagerer slet ikke, mens andre bliver voldsomt allergiske. 

Hvis du er allergisk overfor skimmel, viser det sig oftest i form af røde, løbende øjne, kvalme, irriterede luftveje, åndedrætsbesvær, snue, hovedpine, svimmelhed, træthed og koncentrationsbesvær. 

Hvis du oplever disse gener, bør du søge læge under alle omstændigheder. Men hvis du samtidig har lagt mærke til skjolder eller buler på væggen i kombination med en muggen lugt i hjemmet, så er der en sandsynlighed for, at du reagerer på skimmelvækst.

Hvordan slipper jeg af med skimmel i huset?

Først og fremmest skal du vurdere problemets størrelsesorden. Hvis det er mindre angreb af skimmel, for eksempel imellem fliser eller i vindueskarme, hvor sporerne sidder yderligt og er afgrænset til et mindre område, kan du selv behandle med enten en gedigen omgang sæbevand, eller et svampedræbende middel, såsom Rodalon eller Protox Hysan. 

Efterfølgende er det en god ide at behandle området med et forbyggende middel, som for eksempel Protox Skimmel. Under alle omstændigheder bør du sørge for at finde årsagen til skimmelsvampen. Er det blot forbigående fugt, for eksempel i brusekabinen i et køligt badeværelse, hvor fugten er blevet hængende i rummet, eller er det tegn på et større fugtproblem, du måske ikke kan se?

Hvis du står med et større angreb af skimmel, for eksempel på din væg eller gulv, skal du højst sandsynlighed have fjernet det yderste og angrebne materiale, for at komme skimmelvæksten til livs. Dette er ikke en opgave, du selv kan kaste dig ud i. Her skal du have professionel hjælp. Der findes mange virksomheder, der specialiserer sig i skimmelbehandling. 

Hvis du er i tvivl om dit fugt- eller skimmelproblem, hjælper vi dig gerne med en vurdering af projektet, om du kan håndtere det selv og hvilke produkter, du i så fald skal benytte til at fjerne den muglignende svamp. Kontakt os på 59489000 eller info@byggros.com, så finder vi den bedste løsning for dig.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter