Energistyrelsen udvider tilbud om gratis rådgivning til borgerne.

Du vil gerne have en bedre bolig, der samtidig sparer CO2 og penge på varmeregningen - men hvor skal du begynde?

Måske hos Energistyrelsen. I hvert fald har Energistyrelsen besluttet at tilbyde gratis indledende rådgivning som en del af SparEnergi.dk.

Rådgivningen er en videreførelse og udvidelse af et eksisterende tilbud, hvor borgere kan få direkte personlig rådgivning ved at ringe eller skrive til rådgivningstjenesten.

- Vi oplever en kæmpe interesse for energiforbedringer som varmepumper eller nye vinduer, når vi f.eks. giver tilskud fra Bygningspuljen eller deltager i inspirationsmøder rundt om i landet. Mange er i tvivl om, hvad de skal gøre, og hvordan de skal komme i gang. Derfor gør vi en særlig indsats for at hjælpe boligejerne på vejen til mere klimavenlige boliger, siger Energistyrelsens vicedirektør Stig Uffe Pedersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mangedobling af henvendelser

Hos rådgivningstjenesten kan man for eksempel få svar på spørgsmål om at søge tilskud fra Bygningspuljen, skrotte oliefyr, blive tilsluttet fjernvarmen, installere varmepumpe og efterisolere boligen.

Antallet af henvendelser er mangedoblet efter lanceringen af Bygningspuljen i efteråret.

- Bygningspuljen har vist, at borgerne er klar til at energirenovere, og rådgivningen gør det nemmere at komme fra tanke til handling og dermed et lavere energiforbrug i boligerne. Det er meget positivt, for det er afgørende at få nedbragt energiforbruget i boliger, hvis vi skal nå Danmarks klimamål på en økonomisk ansvarlig måde, siger Stig Uffe Pedersen.

Ud lokalt

Rådgivningstjenesten stiller også op til lokale arrangementer om energiforbedringer.

- Vi har gode erfaringer fra inspirationsmøder, og under Covid-19 har vi haft stor succes med webinarer. Møderne tilrettelægges i samarbejde med kommunerne, så vi sammen kan hjælpe boligejere i gang og holde momentum for den grønne omstilling. Så vi stiller vores eksperter gratis til rådighed for kommunerne, siger Stig Uffe Pedersen.

Læs mere på https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/raadgivning