Lyt til artiklen:

Fuld kontrol over ukrudtet

00:00
Hastighed: ???x
03:44

Abonnementsartikel

Hos TL Outdoor er man lige nu i fuld gang med at præsentere firmaets nyeste produktlinje.

Der er tale om en serie feje- og ukrudtsmaskiner fra den tyske producent Westermann, og i virkeligheden skulle maskinerne have været på det danske marked sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fik importen for cirka halvandet år siden. Vi fik vi nogle modeller op, som vi gik i gang med at teste, og vi var klar til at gå i gang, da firmaet var så uheldig, at fabrikken brænde ned til grunden, fortæller Thomas Lyø, som står bag TL Outdoor.

- Derfor måtte vi vente omkring seks måneder på, at de kunne begynde at producere igen. Vi fik endelig de første sendinger sidste efterår, og siden er det gået rigtigt stærkt.

rich-media-2
Flangelejet og vinklen på stølbørsterne gør, at maskinen er nem at arbejde med. Foto: Bo Andersen.

Både batteri og benzin

Uanset om det er feje- eller ukrudtsmaskinerne, så kommer de i forskellige størrelser og udgaver. Ukrudtsmaskinerne kommer i to størrelser med en arbejdsbredde på henholdsvis 33 og 66 centimeter. Og ikke mindst, så kan man vælge mellem en batteri- og en benzinudgave.

Batteriudgaven kommer med to 56V batterier på fire ampere.

- Den mindste model WKB 330 kan køre i omkring en halv times tid, før den skal til opladning. Så skal man bruge længere tid, så er det en god ide at købe flere batterier til, siger Thomas Lyø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinerne kan som nævnt fås i både en batteri- og en benzinudgave. De kan det samme, men der er selvfølgelig forskel på lydniveauet.

Og så har de en fordel i forhold til andre maskiner på markedet.

- De kommer med flangelejer. Det vil sige, at de er meget rolige at arbejde med. Hertil kommer, at de kraftige børster går lige ned, hvilket betyder, at maskinen ikke trækker ud til siderne, siger Thomas Lyø.

rich-media-4
WKB 660 er udstyret med Westermanns eget patenterede børstesystem. Foto: Bo Andersen.

Private og proffer

Fordi maskinerne er så nemme at håndtere, er de velegnede til både private og professionelle.

- Det er vores erfaring, at kvaliteten er til professionelle, men de er også velegnede til private, understreger Thomas Lyø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens den mindste model har en arbejdsbredde på 33 centimeters, dækker storebroderen WKB 660 et område på 66 centimeter. Og så har den en yderligere patenteret feature, der gør den velegnet til større arbejdsområder

- 660'eren er udstyret med tre børstehoveder, hver med fire stålbørster. De er forbundet med tandhjul, så når den kører, dækker den et stort område, fortæller importøren, der har hjemme i det sydfynske.

rich-media-6
Fejemaskinerne fra Westermann kan køre begge veje, så man har styr på, hvilken side, skidtet bliver skubbet ud til. Foto: Bo Andersen.

Fejende flot

Det giver sig selv, at når man har renset et område for ukrudt, så skal der ryddes op bagefter. Til det har Westermann produceret en serie fejemaskiner, der, ligesom ukrudtsmaskinerne, kommer i to størrelser - og både til benzin og batteri.

Benzinudgaven kommer med en Honda-motor, og den kraftige motor gør, at den også kan udstyres med stålbørster, så den også kan klare lidt grovere områder.

Fejemaskinerne WR 650 og WR 870 har en arbejdsbredde på henholdsvis 65 og 87 centimeter. De kan køre begge veje, så man har fuld styr over, hvilken vej, man sender skidtet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Maskinerne henvender sig blandt andet til boligselskaber, hestestutterier, landbrug og mindre virksomheder, fortæller Thomas Lyø.

- Det er lidt af en allround-maskine, som kan bruges hele året, fordi den også er i stand til at feje sne.