Lyt til artiklen:

Græsekspertens tips til plænen

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

En velholdt græsplæne bidrager positivt til flere forskellige ting. Både til et indbydende udendørs miljø, og en behagelig atmosfære i din have.

Så drømmer du om en grønnere græsplæne, der får naboerne til at misunde dig, så kan disse fem tips fra Course Manager i HimmerLand, Johnny Kristensen, måske hjælpe dig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Sådan ser det ud når der eftersås med blanding af muldjord og græsfrø. Pressefoto.

5 gode tips

1. Riv dit græs godt igennem med en god fast jernrive, og få blade, dødt materiale og små grene væk fra plænen.

2. Er mos en udfordring, men har du kun lidt mos på din plæne, så kan det fjernes med jernriven, så der bliver et bart område. Dette skal eftersås med en blanding af muldjord og græsfrø. Blandingsforholdene for dette er 1 del græsfrø, og 10 dele muldjord, og gerne en græsblanding indeholdende rajgræs.

3. Har du derimod en plæne med meget mos, kræver det et større stykke arbejde. Har du en rotorklipper, kan du købe en kniv beregnet til mos projektet. Det er en god ide at krydsskære plænen, da der på den måde kommer meget mos op. Alt dette skal rives sammen og samles op.

Derefter skal plænen klippes i en fornuftig højde (evt. fire cm.) Herefter kan du lave samme blanding af muldjord og græsfrø - og lave en slags topdressing, så du får det spredt ud over hele din græsplæne.

4. Ved den første udsigt til regnvejr skal plænen gødskes, med en gødning med et højt N - / kvælstof (evt. 18.4.12 NPK) - omkring start april. At give din plæne kalk, er en skrøne - det anbefales kun at tilføre din plæne det den mangler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

5. For at holde en flot plæne, skal du gøde den regelmæssigt - altså små mængder hver 2-3 uge. På den måde får du en jævn vækst og der kan klippes græs. Gøder du for meget ad gangen, får græsset en kraftig vækst i en kort periode, og derved skal du høste græsset.

Brug også gerne en jernholdig gødning i løbet af sæsonen - den er med til at hæmme mos vækst.

rich-media-4
Der fjernes mos med jernriven. Pressefoto.