Husejerne kan se frem til endnu bedre varmepumper til stor glæde for pengepungen og klimaet.

De sidste 10 år er salget af varmepumper eksploderet, og det skyldes især de store besparelser, du som husejer kan få på varmeregningen, når du skifter til en ny og energieffektiv varmepumpe.

Varmepumperne udnytter energien i luften/jorden og omdanner den til varme, som opvarmer dit hus og brugsvand. Ved at udnytte jordens vedvarende ressourcer mindskes CO2-udledning markant i forhold til opvarmning med for eksempel olie og gas. Og det gør varmepumperne til en af de mest klimavenlige måder at opvarme dit hus og brugsvand på.

Stor forskel

Der er stor forskel på kvaliteten af varmepumper. Men her er der heldigvis hjælp at hente hos Energistyrelsen. På SparEnergi.dk kan du se Energistyrelsens varmepumpeliste med de bedste varmepumper på det danske marked. Varmepumperne er testet af et uafhængigt testlaboratorium og overholder alle lovkrav. Samtidig kan du se, hvilken varmepumpe der er mest energieffektiv og lydsvag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Øverst på Energistyrelsens varmepumpeliste ligger Bosch Compress 70001i LWM, som er røget ind på en førsteplads som den mest energieffektive og lydsvage jordvarmepumpe. Bosch fylder relativt meget på listen, når der er tale om jordvarmepumper. Men også på listen over luft/vand-varmepumper ligger Bosch Compress 7000i AW i top.

- Vi er glade for at kunne tilbyde vores installatører og husejere den mest energieffektive jordvarmepumpe, uanset om du har gulvvarme eller radiatorer. Og på samme tid også den mest støjsvage, siger Brian Nielsen, produktchef, Robert Bosch A/S.

Dyrt at vente med at skifte

Mange husejere venter med at udskifte det gamle fyr, til det ikke kan mere, men det kan blive dyrt. Udskifter du eksempelvis et ældre oliefyr med en ny luft/vand- eller jordvarmepumpe, kan du spare op til 80 procent på varmeregningen. Venter du derimod med at udskifte det gamle fyr, mister du den årlige besparelse, som du kunne have brugt til at finansiere din nye varmepumpe med. Samtidig risikerer du at få dyre regninger på reparationer af det gamle fyr.

De mange attraktive finansieringsmuligheder gør det fordelagtigt at låne til en ny varmepumpe i stedet for først at spare op. Det skyldes, at den årlige varmebesparelse, som du får med en ny varmepumpe, ofte er større end låneomkostningerne til varmepumpen.

Betaler ferien

Det er Teknologisk Institut, der sørger for, at det kun er varmepumper, der lever op til Energistyrelsens dokumentationskrav, der optages på listen. Ifølge konsulent Rasmus Borup, Teknologisk Institut, sikrer den uafhængige testrapport, at varmepumpernes energieffektivitet passer og ikke blot er producenternes eget udsagn. Du er derfor bedre sikret som forbruger, hvis du vælger en varmepumpe fra listen, siger Rasmus Borup.

Foruden en stor besparelse på varmeregningen kan du med en varmepumpe også få reduktion på elregningen for den del af dit forbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år. Det skyldes, at Staten har sænket elvarmeafgiften til opvarmning af boliger. Og en varmepumpe anses som elopvarmning, fordi den bruger strøm til driften. Du skal blot registrere dit hus som elopvarmet i BBR-registreret.

Når du udskifter dit gamle fyr med en effektiv luft/vand- eller jordvarmepumpe, får du altså ofte en besparelse, der er så stor, at den kan betale en mindre ferie hvert år. Og hvem kan ikke bruge dette!? boa