Lyt til artiklen:

Sådan fjerner du kalk fra glasset i din brusekabine

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Der skal ikke mange ture under bruseren til, før glasafskærmningen til brusekabinen mister sin glans og begynder at se sløret ud. Langt de fleste steder her i landet er vandet middelhårdt eller hårdt, og det betyder blandt andet, at der hurtigt kommer kalkpletter på glasset i badeværelset.

Og selv hvis man er god til at huske baderumsskraberen efter hvert bad, er det svært at undgå, at der med tiden aflejres kalk langs kanter og samlinger. Den gode nyhed er dog, at du kan få glasset i din brusekabine strålende rent og klart igen med en af disse enkle metoder, der kun kræver midler, du sikkert allerede har i huset:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den super lette løsning

Hvis glasset kun er let plettet af kalk, kan du givetvis nøjes med at lave en simpel blanding bestående af lige dele klar husholdningseddike og vand. Fordel blandingen ved hjælp af en sprayflaske eller svamp og lad den virke i omkring 10 minutter. Skyl dernæst med rent vand og tør glasset grundigt med en fnugfri klud.

Vidunderblandingen

Er din glasafskærmning sat mere til med kalkpletter og genstridige aflejringer, kan du i stedet bruge dette hjemmelavede miks, som ifølge Videncentret Bolius er intet mindre end en vidunderblanding til badeværelset:

Bland én del klar husholdningseddike med to dele sur opvaskemiddel (dvs. opvaskemiddel, hvor der på flasken er angivet en pH-værdi på 4-4,5). Smør blandingen på glasset med en svamp eller blød børste og lad den virke i cirka en halv time. Skyl så blandingen af med rent vand og aftør til slut glasset med en fnugfri klud.

Bonus-tip

Bolius' blanding ovenfor kan også bruges som rengøringsmiddel på andre overflader i badeværelset, hvis de ellers tåler syre. Det gælder eksempel blandingsbatterier og keramiske klinker, men ikke materialer som terrazzo og marmor, som indeholder kalk og derfor kan tage skade af syren i eddiken.

Hvis du anvender blandingen på klinker, bør du af samme årsag først gennemvæde fugerne for at skåne dem mod syren. Det er ikke bare en god forholdsregel med den hjemmelavede blanding, men også med syreholdige rengørings- og afkalkningsmidler, som du har købt i en butik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kilder: Good Housekeeping og Videncentret Bolius.