Fransgård Maskinfabrik er klar med nyt hydraulisk drevet skovspil.

Et af de mere uundværlige arbejdsredskaber til skovarbejde er et skovspil. Det giver sig selv, at når man fælder større træer, skal de også fjernes fra området, og det er ikke altid til at komme til med større maskiner.

Til det formål har Fransgård Maskinfabrik A/S i lang tid produceret skovspil, og nu er man klar med et helt nyt af slagsen.

- Vores nye HW-3019 skovspil er hydraulisk drevet, hvilket gør det meget fleksible med hensyn til montering på flere forskellige redskabsbærere, siger Jens Ploug, administrerende direktør.

Trækkraft på tre ton

Det nye skovspil henvender sig blandt andet til anlægsgartnere og skoventreprenører, som ofte har en skovvogn eller andet redskab til at montere efter traktoren. Og med HW-3019 har man så mulighed for at montere et skovspil i fronten.

- Skovspillet har en trækkraft på tre ton, og det er monteret med både toprulle og bundrulle i støbejern og med dobbelt kuglelejer, fortæller jens Ploug.

Derudover kommer skovspillet med båndbremse er standard, og det betjenes via kabelbetjening eller radiostyring. Det monteres med 3-punkt eller andre ophæng, afhængig af hvilken maskine den skal monteres på, og størrelsen på skovspillet gør, at det også kan monteres på mindre traktorer.