Lyt til artiklen:

Nationalpark Mols Bjerge skal styrkes

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Abonnementsartikel

I Nationalpark Mols Bjerge skal en ny strategisk-fysisk plan skabe sammenhæng i den eksisterende turismeinfrastruktur og konkretisere udviklingsretningen.

Rekordmange danskere færdes i disse år og måneder i den danske natur. Udviklingen for antal personer i naturen har været opadgående i flere år, og den tendens er for alvor accelereret det seneste år som følge af corona-nedlukningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hjemmearbejde og begrænset fysisk kontakt har skabt en øget efterspørgsel efter frisk luft og højt til himlen, men den øgede interesse for de mange danske naturområder skaber også behov for nytænkning, der både sikrer plads til outdoor-turisterne og samtidig tager hensyn til naturen.

Strategisk-fysisk udviklingsplan

Et sådant udviklingsarbejde har Nationalpark Mols Bjerge taget hul på i samarbejde med Syddjurs Kommune, Visit Aarhusregionen og Dansk Kyst- og Naturturisme, hvor en ny strategisk-fysisk udviklingsplan skal bidrage til at skabe sammenhæng i den eksisterende turismeinfrastruktur og konkretisere udviklingsretningen i udvalgte områder.

- Det seneste år har vi oplevet stigende interesse for de mange skønne områder, der er i den danske natur, og vi forventer, at lysten til natur og åben himmel fortsat vil stige efter coronapandemien, som i høj grad har accelereret udviklingen, siger destinationsudviklingschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme, Jacob R. Kirkegaard Larsen, og fortsætter:

- Det kræver derfor, at vi iværksætter nogle langsigtede strategiske indsatser, der både skaber plads til de mange forskellige brugere af naturen - turister såvel som borgere - men samtidig tager et stærkt hensyn til naturbeskyttelse og lokale interesser. Vi kommer blandt andet til at fokusere på, hvordan bedre planlægning og en styrket infrastruktur kan bidrage til at opnå denne balance til gavn for både naturen, borgere, turister og turismeerhvervet.