sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Lær at investere og få mere tid til havesysler på sigt

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

Investering i aktier er det nye sort. Mange mennesker har fået øjnene op for, at der på sigt kan være gode gevinster at hente ved at investere deres penge. Drømmer du derfor om mere tid til dig selv og dine havesysler, kan det være løsningen.

Sådan kommer du i gang med at investere

Du behøver heldigvis ikke være bankdirektør eller en succesfuld iværksætter for at få råd til at investere. For investering er for alle. For at få succes med det kræver det blot, at du forbereder dig godt først.

Læg penge til side

Inden du begynder at investere i aktier, er det vigtigt, at du starter med at lægge penge til side. Det skal være penge, som du i princippet godt kan tåle at miste - for aktiemarkedet er uforudsigeligt. Start derfor hele eventyret med en god opsparing og læg et budget for, hvor meget du kan og vil investere for i aktier.

Lav research

Det er svært for andre at fortælle dig, hvad du skal investere i. Derfor er det en god ide, at du på forhånd bruger god tid på at lave research. Det kan være, hvilke aktier der generelt er sikre at investere i, hvilke fonde du med fordel kan investere gennem med mere. Det er en helt anden verden, og da det er dine penge, der er på spil, er forberedelse en dyd.

Der findes mange gode guides på nettet til, hvordan du kommer i gang, og hvad du skal lære mere om. Et godt sted at starte er at lær mere om køb af aktier fra Mininvestering.dk

Invester bredt

Når du kommer i dybden med din undersøgelse af investeringer, finder du også ud af, at det er bedst at investere bredt. Med en såkaldt diversificeret portefølje maksimerer du dine chancer for at få et højt afkast til en lav risiko.

Gør brug af dit netværk

Du er helt sikkert ikke den eneste i din omgangskreds, der investerer i aktier eller gerne vil lære det. Læn dig derfor gerne op ad andre, du kender og tag ved lære. Jo mere hjælp, du kan få, jo bedre og mere sikkert er det for dig at investere dine penge.

Vær tålmodig og få mere tid til haven og dig selv

Aktier og investeringer kræver godt med is i maven og tålmodighed. Starter du tidligt, kan du være heldig, at du i god tid inden pensionen får mulighed for at gå ned i tid og komme mere ud i haven, komme afsted på camping eller hvad end, du godt kan lide at bruge din fritid på. Undervejs vil der være både op- og nedture. Men lader du dine penge stå i en længere årrække i forholdsvist sikre aktier, er tendensen generelt, at aktiekursen stiger, og at dine penge dermed bliver til flere.