sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

A-kasserne kæmper om medlemmerne - har du den bedste a-kasse til prisen?

00:00
Hastighed: ???x
02:51

Abonnementsartikel

Er du interesseret, kan du se de bedste a-kasser i 2024 her, og læser du videre i denne tekst, vil vi sætte et par ord på de overvejelser, vi mener, du bør gøre dig i forbindelse med at vælge a-kasse. Læs blot med.

Hvad skal din a-kasse kunne?

Når du tænker på ordet 'a-kasse', tænker du måske først og fremmest også på dagpenge. Det er der ikke noget underligt ved, for dét er netop a-kassernes kernefunktion. Bliver et medlem arbejdsløs, skal der udbetales understøttelse i op til to år. Forhåbentlig bliver det aldrig nødvendigt for dig, men hvis situationen skulle opstå, er det meget rart, du har været forudseende og faktisk betalt dit kontingent hver måned.

Men foruden dagpenge tilbyder forskellige a-kasser også andre ydelser. Hos nogle kan du for eksempel have gavn af at kunne deltage i forskellige webinarer eller kurser, der på forskellig vis vil kunne opkvalificere din faglige rygsæk, så du bliver endnu mere attraktiv for arbejdsgivere. Det kunne for eksempel være at finpudse dine evner i Office-pakken, at give dit CV et ansigtsløft eller at hjælpe din ansøgning med at få en endnu bedre ordlyd.

Lyder det som noget for dig, bør du se dig om efter en a-kasse, der har sådanne udbud på hylderne. Det gælder nemlig om, at dine ønsker og behov bliver opfyldt.

Kan pengene være givet bedre ud?

I Danmark har vi mere end 20 forskellige a-kasser på markedet, og det er langt fra alle, der henvender sig til specifikke brancher. Det bør du udnytte, da du måske kan få en bedre pris hos en anden udbyder, som tilbyder de ting, du synes, en a-kasse skal kunne. Har du for eksempel ikke nogen form for behov for at benytte andet end dagpenge, er det ikke sikkert, du i dag er medlem hos den rette a-kasse. Alle a-kasser tilbyder nemlig det samme i dagpenge, så det skal være andre årsager, der gør, at du er medlem hos en dyrere udbyder.

Der kan være tradition for, at a-kasser, som henvender sig til specifikke brancher, har alle dine fagfæller hos sig, men faktisk har du frit valg mellem masser af a-kasser, så hvis du ser en pris, du hellere vil betale, står det dig frit for at skifte. Der er nemlig ingen grund til at lægge ekstra kontingentkroner hos en a-kasse med et udvalg af servicer, som du ikke har eller får behov for at bruge. Vælg derfor den udbyder af dagpenge, som giver dig størst værdi for pengene.