Abonnementsartikel

Kødkvæg giver ikke bare lækre bøffer - de plejer også den vilde natur. Søndag den 21. juni, kl. 10-16 kan man komme tættere på dyrene, når landmændene åbner dørene til deres stalde og leddene til deres marker.

Dagen giver mulighed for at se nærmere på kødkvægsdyr af mange forskellige racer, og landmændene vil selv stille sig til rådighed for en snak om dyrene og produktionen. En produktion med høj grad af dyrevelfærd, og hvor slutproduktet er kvalitetskød, som landmanden ofte selv sælger direkte til forbrugeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der findes omkring 20 forskellige kødkvægsracer i Danmark, hvor limousine og hereford er de mest kendte.

Hyggelig oplevelse

Kødkvægets dag arrangeres af Dansk Kødkvæg, som er en fælles organisation for de mange raceforeninger for kødkvæg i Danmark.

- Vi vil gerne vise forbrugerne denne produktion, hvor dyrene går sammen med deres kalve og mange steder gør et godt stykke arbejde for den danske natur, fortæller konsulent i Dansk Kødkvæg, Jørgen Skov, SEGES. Han garanterer en hyggelig oplevelse for hele familien med masser af dyr og måske muligheden for at klappe en kalv.

De landmænd, som byder velkommen på Kødkvægets dag, kan findes her.