I weekenden 31. august og 1. september inviterer landmænd i hele landet til Økologisk Høstmarked.

Økologisk Høstmarked - som afholdes i weekenden den 31. august og 1. september - er for alle, som har lyst til at se dyrene tæt på, smage på grøntsager og få en førstehåndsoplevelse af, hvor den økologiske mad kommer fra. Over 80 økologiske landmænd inviterer indenfor til Høstmarked, som i år også har fokus på, hvordan man med sine indkøb i hverdagen er med til at skåne grundvandet for mødet med pesticider.

Rent grundvand

- I de seneste år er der konstateret pesticider i mere og mere grundvand, og mange vandboringer er derfor lukket. Med høstmarkedet i år vil vi gerne gøre opmærksom på, at økologi er med til at skåne grundvandet for mødet med pesticider. På høstmarkederne kan man blive klogere på, hvordan ens indkøb kan være med til at sikre rent grundvand til de kommende generationer. Og så er høstmarkedet som altid også en mulighed for at komme helt tæt på økologi, dyr, grøntsager, besøge gårdbutikker og få sjove oplevelser, siger formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster, som opfordrer alle til at deltage.

Landsdækkende begivenhed

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Økologisk Høstmarked er en fælles årlig begivenhed, som arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med værter over hele landet. Høstmarkedet går mere end 25. år tilbage og har udviklet sig til at være en landsdækkende begivenhed, som over 80 gårde fordelt i hele landet i år deltager i. Sidste år valgte 75.000 danskere at bruge en dag på at besøge den lokale økologiske landmand.

Miljøminister i debat på Bornholm

Som noget nyt kan man i år også komme til Økologisk Høstmarked på Bornholm, hvor fire økologiske gårde har valgt at deltage - alle for første gang. Miljøminister Lea Wermelin (S) besøger 'Plantagen' lørdag den 31. august, hvor Foreningen Økobornholm har arrangeret et høstmarked. Ministeren deltager blandt andet i en paneldebat om, hvordan vi sikrer, at også næste generation har rent grundvand.

Plantagen har adresse på Østermarievej 4E, 3740 Svaneke.