sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Få bedre humør med god søvn

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Abonnementsartikel

Samtidig vil god nattesøvn også medvirke til et bedre humør og tålmodighed. Nogle gange kan det være din seng, der giver dig problemer med søvnen, heldigvis findes der masser af senge butikker, så der er rig mulighed for at finde en ny seng.

Grunde til søvnproblemer

Der findes mange grunde til søvnproblemer. Det kan være dit sovemiljø, din døgnrytme, koffeinindtag, manglende motion eller for mange bekymringer.

Går du i seng med for mange bekymringer, kan du ligge og vende og dreje dig i mange timer samtidig med at du vender og drejer bekymringerne oppe i hovedet.

En løsning på dette problem kan være meditation eller mindfulness. Du kan også prøve at skrive bekymringerne ned i en dagbog.

Søvnunderskud kan øge risikoen for vægtforøgelse

Hvis du har fået en dårlig nats søvn, vil du højest sandsynlig føle dig træt og uoplagt. Det er ganske naturligt og sådan har de fleste mennesker det, hvis de mangler søvn. Kroppen vil typisk prøve at finde energi et andet sted, der ofte ender med at være slikskuffen eller noget andet sukkerholdigt, da det giver hurtig energi.

Det kan også være du finder dig selv stående ved kaffemaskinen gang på gang, når du har fået for lidt søvn. Både sukker og koffein giver hurtigt kroppen noget energi. Desværre forsvinder energien også hurtigt igen, og du vil få lyst til endnu mere. Dette er grunden til, at søvnunderskud kan føre til vægtforøgelse.

Derudover vil du nok også mangle overskud, når du mangler søvn. Når overskuddet er i bund, har man sjældent lyst til at tage løbeskoene på, så du kommer heller ikke ud og motionere, hvilket øger problemet med vægtforøgelsen.