Lyt til artiklen:

Lille og væver med masser af muskler

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Den nye minilæsser fra Thaler er en kraftkarl med mange muligheder.

Den tyske producent af minilæssere, Thaler, har nu en helt ny model på vej. Der er tale om den nye Thaler 1220, som er en knækstyret dieseldrevet minilæsser, og selv om den er lille, så er der masser af muskler bag ydelsen på 19HK.

- Den nye model er den mindste, Thaler laver. Den henvender sig til mindre fritidslandbrug og mindre stutterier, altså steder med lidt mindre stalde, for den kan komme ind de fleste steder, fortæller. Rasmus Forbech Hvergel, Thaler i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye minilæsser er designet til at kunne komme gennem en helt almindelig døråbning. Den er lige knap 90 centimeter bred og 1,9 meter høj, hvilket gør den perfekt til arbejde hvor pladsen er trang.

- Den er knækstyret, og ligesom på de andre Thalermaskiner, så går producenten op i at have en høj knækvinkel, og det gør, at den bliver endnu mere smidig, siger Rasmus Forbech Hvergel.

rich-media-2
Med en bredde på bare 880mm kan minilæsseren kommen gennem helt almindelige døråbninger.

Familieejet virksomhed

Thaler er en lille tysk familieejet virksomhed, der ligger en times kørsel fra München. Men selv om det er en mindre virksomhed, så er det den tredje største producent af minilæssere i Tyskland.

- Skjern Maskinforretning har været importør af Thaler-maskiner siden 2018, hvor vi offentliggjorde nyheden, og faktisk har vi den nye model med på Agromek i år, fortæller Rasmus Forbech Hvergel, der er meget begejstret over udsigten til at vise den nye model frem.

- Ud over at det er en lille maskine, så har den Z-kinematik på læssearmen, ligesom man har på de store gummihjulslæssere. Det giver en stærke brydekraft på skovlen, og i stedet for en traditionelle transmission, har den en transmission med fire oliemotorer - en ud for hvert hjul, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Thaler 1220 er knækstyret med høj knækvinkel. Pressefoto.

Gode værdier bag maskinerne

Model 1220 er konstrueret ud fra samme principper og værdier som alle Thaler-maskinerne. Det vil sige, at den skal være driftssikker uden for meget elektronik, men med gode komponenter. Og så skal den være nem at vedligeholde.

- De laver alt stålarbejdet på egne fabrikker - lige fra skæring og svejsning til lakering, hvilket er ved at være unikt for producenterne af minilæssere, siger Rasmus Forbech Hvergel.

- Og så er det en af de få maskiner, der får en våd grundlakering, inden den bliver lakeret. Så der er tale om et højt niveau af håndværk.