sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sådan kan du forbedre din internethastighed

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Abonnementsartikel

Dog oplever en del problemer med forbindelsen i hjemmet, da kvaliteten kan være svingende og i nogle tilfælde helt fraværende.

Der er dog råd at hente, hvis du vil sikre et signal, hvor forbindelsen er stærk nok til hele familien.

Placér din router centralt i hjemmet

Det er din router, der giver signal til hjemmets digitale enheder, og derfor er det ikke uden betydning, hvor du placerer den.

For at få det bedste udbytte af din hastighed, skal din router gerne placeres centralt i hjemmet, så signalet kan nå alle værelser. Mange vælger at placere routeren i et skab eller i gulvhøjde for at gemme den væk, men det kan faktisk resultere i et svagt signal. Placér hellere routeren højt og frit.

Genstart routeren en gang imellem

Lige som alt andet elektronik, har din router godt af at blive genstartet med jævne mellemrum. Tænd og sluk derfor gerne for routeren en gang om måneden for at styrke dens ydeevne.

Vælg den rette router til dit hjem
Routere kommer med forskellig kraft. Det er derfor afgørende at vælge din router ud fra dit hjems størrelse.

Bor du i et stort hus, kan det være en fordel at få opsat flere internet access points, der kan placeres flere steder i hjemmet og sikre en ensartet hastighed i hele hjemmet. Som regel vil de fleste hjem dog opnå et optimalt signal med en almindelig router med en god ydeevne.

Test om du får den hastighed, du betaler for

En del oplever at betale for en hastighed, de reelt set ikke har. Det kan derfor være en god ide at tage en hastighedstest, hvor du kan se, om du har den hastighed, du burde.

Hos Aura kan du nemt foretage en hastighedstest af dit internet med deres speed test app eller direkte på hjememsiden. Her får du et øjebliksbillede af din internethastighed - så du kan få svar på, om du betaler for mere, end du får.

Skift til lynhurtigt fibernet

Er din forbindelse konstant langsom, eller får du ikke den hastighed, som du betaler for, kan det være tid til at søge efter en ny internetløsning. Og her er fibernet det lynhurtige alternativ.

Fibernet sikrer en ensartet og konstant forbindelse, der aldrig forstyrres af, hvor mange enheder, der bruger internettet samtidig. Er I en stor familie, eller bor du i lejlighed, vil der altså være rigeligt med signal til alle.

Hos udbydere som Aura, får du tilmed hastighedsgaranti på dit internet, så du får præcis, hvad du køber!