Lyt til artiklen:

Super slibning på sekunder

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Abonnementsartikel

Slibepapir har altid været fingrenes værste ven. Derfor findes der selvfølgelig en masse maskiner, der kan klare arbejdet.

En af dem kommer fra Primusdanmark, der handler med værktøj til håndværkere og private.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I vores videoserie om praktiske og nye maskiner til hus og have fik vi derfor fingrene i en Power Multi slibemaskine.

Og grunden til, at vi lige nøjagtigt valgte den var, at, vi have behov for en slibemaskine, der hurtigt og effektivt kunne fjerne alger og svampe samt restmaling fra et stort gelænder.

Man kan få en række forskellige sliberuller til maskinen. Der er ruller til at slibe metal, man kan få polerruller, og så kan man selvfølgelig få forskellige sandpapirsruller.

Vi valgte en sandpapirrulle med korn 80 og lod maskinen tale.

Nem og behagelig

Slibemaskinen kører med mellem 500 og 3.000 omdrejninger i minuttet, og de styres trinløst. Sandpapirsrullen har en diameter på 100 millimeter og en bredde på 120 millimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved første løft af maskinen føltes den med sine 3,5 kilo lidt tung, men denne følelse forsvandt med det samme, vi satte maskinen ned på gelænderet.

Den er uhyre nem at arbejde med og ruller glider let og behageligt på emnet, som i dette tilfælde var et cirka 200 millimeter bredt gelænder, der var fuldstændigt sat til med svamp og alger..

Det tog omkring 10 minutter at nå hele vejen rundt på de cirka 25 meter gelænder, hvilket må siges at være uhyre effektivt.

Det kan klart anbefales at iføre sig mask og sikkerhedsbriller, fordi slibemaskinen virkelig tager ved, men uden at ødelægge emnet.

Ifølge importøren Primusdanmark kaldes denne maskiner på fransk for "rénovateur extérieur", hvilket oversat betyder noget i retningen af "udendørs renovering".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det må man sige, at den gør ret godt.