sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

De bedste råd til at fejltjekke, vedligeholde og rengøre bilens forlygter

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Abonnementsartikel

Derudover kan det også koste dig en bøde på 1.000 kr., hvis dine lys ikke fungerer korrekt.

Derfor er det vigtigt, at du jævnligt sikrer, at alle lygter på bilen virker. Dette omfatter især dine forlygter, da de også kan mindske dit udsyn, hvis de ikke fungerer optimalt.

Hvordan tjekker jeg bilens forlygter?

Det er ikke specielt vanskeligt at tjekke, at dine forlygter virker, som de skal. Det samme gør sig gældende, hvis du beslutter dig for at ville tjekke dine baglygter. Den letteste måde at gøre det på er ved at holde med fronten mod en butiksrude eller lignende.

Det bedste vil være at placere din bil foran en stor butiksrude eller anden genspejlende facadeoverflade. Når du har parkeret din bil, kan du se i genspejlingen, hvorvidt der er lys i begge forlygter.

Efter at have sikret, at der er lys i begge forlygter, skal du skifte mellem nær-, fjern- og parkeringslys. Det er naturligvis også vigtigt at huske at kontrollere dine blinklys. Slutteligt skal du også huske at tjekke bilens tågelygter, såfremt din bil er udstyret med disse.

Hvordan tjekker man højdejustering på forlygterne?

Når du kører i din bil, er det også vigtigt, at dine forlygter er blevet højdejusteret korrekt. Som udgangspunkt skal højdejusteringen stå på 0, men der kan være situationer, hvor det er nødvendigt at indstille det anderledes.

Dette kan eksempelvis være i tilfælde af, at bilen er ekstra læsset, da det i et sådant tilfælde kan være nødvendigt at sænke lyset. Dermed undgår du at blænde dine medtrafikanter. Du kan finde mere information om justering af LED-forlygter fra autodoc.dk. Hvis din bil er udstyret med xenon-lys, har den også automatisk højdejustering. Hvis ikke højden passer, skal du have justeret dem korrekt.

Er du i tvivl om, hvorvidt din bils forlygter er justeret korrekt i højden, er det forholdsvis nemt at kontrollere det. Det kan du gøre ved at følge disse trin:

  1. Parkér bilen to meter fra en væg på et plant område
  2. Mål højde fra jorden og op til midten af forlygterne
  3. Træk to centimeter fra målet, da lyset skal falde mindst en cm per meter
  4. Nu markerer du højden på væggen minus de to cm, og sætter en streg
  5. Tænd bilens nærlys, som skal være på den vandrette linje, du har tegnet

Godt tip: Du kan rengøre dine lygter med tandpasta

For at kunne rengøre dine lygter med tandpasta, skal du blot bruge en tandbørste, varmt vand, en klud og tandpasta. Når du har fundet dette frem, skal du følge disse trin:

  1. Start med at smøre tandpasta på dine tågede lygter med tandbørsten
  2. Skrub dem med tandbørsten, indtil de ser rene og klare ud
  3. Sprøjt til sidst vand på forlygterne og tør dem af med kluden
  4. Nu skulle dine forlygter gerne være flotte og klare at se på igen

Hvis du bruger dette tip, er det vigtigt at huske, at du ikke må bruge tandpasta på bilens lak. Det er kun dine forlygter, du kan bruge dette trick til. Har du fået tandpasta på lakken, skal du være hurtig til at fjerne det med en fugtig klud.

Sådan udskifter du dine forlygter

Hvis det er nødvendigt at udskifte dine forlygter, kan du skifte dem ved at følge en håndfuld trin.

  1. Åbn motorhjelmen og fjern et eventuelt dæksel, så du kan se lygten indefra
  2. Fjern dækslet på selve lygten eller manchetten, som sidder på den. Er det en manchet, bør du tage stikket af inden, da det er lettere
  3. Nu kan du tage den defekte pære ud. Som regel skal du trykke en bøjle til side eller skrue på et plastikstik
  4. Tag din nye pære forsigtigt ud af pakken. Det er vigtigt, at du ikke rør ved selve glasset på den. Det skyldes, at du skal sikre, at der ikke kommer fedtede fingre på den eller bruge informationen om udskiftning af forlygter fra autodoc.dk. Sæt nu din nye pære i lygten og sæt fjederen på plads eller skru stikket ind igen. Kontrollér herefter, at den sidder godt fast
  5. Husk at få monteret dæksel eller manchetter på lygten igen. Det er vigtigt, så der ikke kan komme fugt ind i selve lygten
  6. Har du afmonteret et andet dæksel, skal du naturligvis huske at montere dette igen.