Abonnementsartikel

Agromek 2016 er kommet flyvende fra start, selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen i sidste øjeblik måtte overlade åbningstalen til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Til gengæld glædede mange af tilhørerne sig over ministerens klare udmedlding: Landbrugspakken består, og der bliver ikke tale om at genåbne pakken til forhandling.

Danmarkspremiere

Rundt om i de 13 haller er der gang i forevisningerne af de mange maskiner, og een af de nye maskiner viste sig at være næsten en verdenspremiere, en save/kløvemaskine fra ABM Stål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hakki Pilke Easy 43 er en helt ny maskine. Faktisk har den kun været vist een gang før, nemlig på den finske messe Finmetko tidligere på året, siger Anders Bang Mikkelsen, ABM Stål.

Maskinen produceres på ABM Ståls fabrik i Haapajärvi, Finland, og den er baseret på forgængeren Hakki Pilke Easy 42, men med en række nye features.

- Den har fået et helt nyt Multi Speed-system. Det betyder, at der er automatisk tryk på kløvning af stamnmen. Det foregår helt ubemærket, fortæller Anders Bang Mikkelsen.

Automatisk kædestramning

Blandt de andre nye features er, at kæden er udstyret med automatisk stramning, lige som den kan skiftes uden brug af værktøjer.

- Man har virkelig forsøgt at minimere de manuelle processer. Det betyder også, at skæring sker med et let tryk på joysticket, siger Anders Bang Mikkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen kan håndtere stammer op til 43 centimeter i diameter, og knivenes kan skiftes, så man kan kløve stammen i fra 2 - til 12 delinger.

Endelig kan nævnes, at den nye Hakki Pilke Easy 43 kommer med ny forstærket ramme, højere kløvetryk, hydraulisk stammeholder og et nyt type stop, der automatisk trækkes tilbage, når der savning foregår bare med et tryk på en knap.

Demo-dage den 26. - 27. januar 2017

ABM Stål deltager i arrangementet "Demo-dage i skoven" den 26. - 27. januar 2017. Her kan man fra kl. 9 til kl. 16.00 hver dag opleve alt, lige fra den mindste topbeskærer sav til den største udkørselsmaskine - mere end 30 demomaskiner i fuld aktion.

Arrangementet finder sted på adressen:

Mausingvej, Sinding

Artiklen fortsætter efter annoncen

8600 Silkeborg

GPS: 56.214902,9.459465