Abonnementsartikel

Måske er du en af de lodsejere, som får besøg af Miljøstyrelsens overvågningsfolk og kan få god brug for den nye hjemmeside, som Miljøstyrelsen netop har lanceret. Alle de mange årlige undersøgelser, som indgår i den nationale overvågning, sker mange steder i hele landet.

Undersøgelserne kan for eksempel være målinger i vandet, kortlægning af værdifulde naturtyper og registrering af bestemte dyr og planter. Tilsammen giver undersøgelserne et indblik i, hvordan naturen overordnet set har det i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den nye hjemmeside svana.dk/overvaagning kan du også læse om Det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur (NOVANA), som overvåger vandmiljøets og naturens tilstand inden for de områder, der prioriteres i forhold til de politisk fastsatte økonomiske rammer. NOVANA er delt op i otte områder, som kaldes for delprogrammer

NOVANA bidrager især til, at Danmark opfylder de forpligtelser, vi har i forhold til national lovgivning, EU-direktiver og internationale konventioner om overvågning af vandmiljø, natur og luft. De data om vandmiljø og natur, som NOVANA-programmet indsamler, opfylder store dele af behovet for viden om naturens tilstand, der skal bruges til at lave de nationale vandområde-og Natura 2000-planer.