Det er højsæson for efterårsstorme, men som boligejer er der en række ting, du kan gøre for at sikre dit hjem imod stormvejr?

Vi er i november, og buske og træer er så småt ved at smide parykken. Indtil nu har vi været forskånet for de helt store efterårsstorme indtil nu.

Men blæsevejret kan komme når som helst, og derfor er der som boligejer ekstra god grund til at være klar.

- Historisk set er efteråret højsæson for stormvejr, men henne i december kan der også være risiko for vind- og vejrforhold, som kan gøre skade på boligen, siger Thomas Jacobsen, markedsdirektør i RealMæglerne.

- Vi anbefaler, at man er ekstra opmærksom netop nu, for vi ved, at stormvejret kan komme med kort varsel, og det kan medføre både materielle og sikkerhedsmæssige konsekvenser, hvis man ikke er forberedt. Man kan selvfølgelig ikke gardere sig imod alt, men noget kan man gøre.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Historiske storme i Danmark

I 1981 blev Danmark for eksempel ramt af et historisk stormvejr. Den 24. november om eftermiddagen blev der i Thisted målt vindstød på 43 m/s. Det er langt over grænsen for orkan (32,6 m/s).

Stormen, der varede to dage, blæste tagene af huse og væltede hele skove.

Ved Vadehavet opstod der stormflod, som pressede vandet ind og fik vandstanden til at stige voldsomt med massive oversvømmelser til følge.

Og senere i 1999 blev vi ramt af den berygtede december-orkan, Adam, med vindstød på op til 51 m/s. Forsikringsbranchen opgjorde efterfølgende skaderne til 13 mia. kroner, og omkr. 4 mio. kubikmeter træ i Danmarks skove gik tabt.

- Husejere kan spare sig selv for både udgifter, ærgrelser og potentielle farlige situationer, hvis de gennemgår deres hus og tjekker om træværk, tagrender og tagsten sidder godt fast, siger Thomas Jacobsen.