Den nye GreenMech flishugger EVI 165p/DT giver sved på panden.

Det er på alle områder en ny og moderne flishugger, som Hans Møller Vej Og Parkmaskiner A/S kan præsentere i disse dage. Der er tale om den nye GreenMech EVO 165p (Trailerudgaven), der kommer i to forskellige udgaver: som trailer eller på bånd (165DT).

Og ifølge firmaets indehaver, Hans Møller, er der virkelig tale om en effektiv maskine, der har mange forbedringer med.

- Aksel og lejer er blevet opgraderet, så de nu har en kraftigere dimension. Flishuggeren har fire runde tallerkenknive, hvilket giver 600 procent mere skæreflade, og så er der tale om en nyudvikling af svinghjulet, der er gået fra de normale 50 kilo og nu er på 75 kilo. Og det ændrer hele momentet, siger Hans Møller.

Det betyder, at maskinen kan producere meget mere. Ifølge Hans Møller kan den svinge sig op på mellem 16 og 18 kubikmeter i timen, så man virkelig får sved på panden, hvis man skal følge med.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
rich-media-1
GreenMech EVO 165DT kommer både på bånd og trailer b (165p). Pressefoto.

Allerede en succes

GreenMech EVO 165 har en diameter på 165 millimeter, hvilket betyder, at den kan klare stammer på op til 23 centimeter i diameter med grene.

- Det er virkelig en god størrelse. Vi sælger flest i klassen 150 til 200 millimeter, så den nye rammer helt plet, siger Hans Møller.

Hertil kommer, at den nye maskine er meget nem at vedligeholde, hvilket blandt andet betyder, at man som udlejer kan klargøre den på kort tid.

- Som trailer kan den spændes efter bilen, og alle kan benytte den - også private. Den har en meget fin balance, så den er lige til at rulle ind i haven derhjemme, fortæller Hans Møller, der allerede har godt gang i salget af flishuggeren.

Ud over lige at have solgt en maskine til en kirke ved Skanderborg, hvor den skal levere flis til seks forskellige kirker, så har firmaet allerede en del i ordrebogen.

Maskinen kommer med en 37 HK, to-cylindret Vangaard-motor, og den vejer kun 749 kilo, hvilket er en af grundene til, at den er så nem at arbejde med.

Som noget nyt kan maskinen ikke bare lave dækflis, men også træpiller til almindelige pillefyr.

rich-media-2
GreenMech EVO 165 har en diameter på 165 millimeter, hvilket betyder, at den kan klare stammer på op til 23 centimeter i diameter med grene. Pressefoto.
rich-media-3
GreenMech EVO 165. Pressefoto.