Ny Prowler Pro XT er benzindrevet og kommer med 50 procent støjreduktion.

Med nye modeller er der altid lagt op til forbedringer. Og det gælder ikke mindst den nye UTV, som man hos ProATV i Sæby går og venter på at få hjem. Der er nemlig adskillige forbedringer og nyskabelser i støbeskeen fra den amerikanske producent Textron Off Road, der også er kendt for at levere maskiner og helikoptere til det amerikanske militær.

Adskiller sig

Med den nye Prowler Pro er der tale om en UTV, der på flere områder adskiller sig fra konkurrenterne. For det første er den benzindrevet, hvilket gør den hurtig i optrækket, og så har firmaet haft fokus på støjniveauet

- Det er en rigtig stærk og solid UTV, som har en meget konkurrencedygtig pris. Og så har man mindsket DB'en på den - faktisk har man reduceret støjen med 50 procent i forhold til tilsvarende modeller, siger Chris Brøcher fra ProATV.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det lave støjniveau er opnået ved at fokusere på alle støjområder, lige fra placeringen af den 50 HK store benzindrevne motor til udstødning og minimering af vibrationer i UTV'ens chassis.

- Der er mange ATV'er og UTV'er på markedet, der støjer utroligt meget, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, hvis man for eksempel kører i områder med tæt bebyggelse, siger Chris Brøcher.

Flere udgaver

Den nye UTV fra Textron Off Road kommer i flere udgaver, men modellen der kommer til Europa er Prowler Pro XT.

- Lige nu er de endelige godkendelsespapirer ved at blive lavet, så den kan registreres som en T1-traktor, og vi regner med at få den hjem omkring foråret 2019, siger Chris Brøcher.