Behovet for flere fugle i den nordjyske natur er stort. Derfor er Dansk Ornitologisk Forening Nordjylland, Danmarks Jægerforbund og LandboNord, taget initiativ til at handle i fællesskab på den udfordring.

Alle sejl skal sættes til, hvis der skal gøres noget for at få flere fugle og sikre biodiversiteten i den nordjyske natur. Det mener man i Dansk Ornitologisk Forening Nordjylland (DOF Nordjylland), Danmarks Jægerforbund og LandboNord, som i den anledning har sat flere initiativer i gang.

- Vi er flere, der er blevet klar over, at vi står over for en alvorlig klima- og biodiversitetskrise, som vi skal handle på. Derfor må vi handle på flere fronter. Et sted at begynde er ved at sikre flere fugle i naturen. Der er mange små naturområder, der har stor betydning for biodiversiteten, både i landbrugslandet og i små bysamfund, som vi skal værne om, siger Svend Erik Mikkelsen, bestyrelsesmedlem i Dansk Ornitologisk Forening Nordjylland.

Behøver ikke koste en bondegård

Et af de steder, hvor der er gjort en indsats for fuglelivet, er hos landmand Niels Kristian Oien i Sæby. På tirsdag aften kl. 19 vil der være en gratis mark- og naturvandring, hvor interesserede kan komme og høre om projektet, der handler om at gøre forskellige tiltag for at forbedre fugle- og dyrelivet i landbrugslandet, uden at det ændrer væsentlig ved landmandens økonomi. Et initiativ som LandboNord gerne ser flere af.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det handler om, at vi sammen finder løsninger med respekt for både natur og erhverv. Samarbejdet med DOF Nordjylland og Danmarks Jægerforbund betyder, at vi kan handle i fællesskab og inspirere endnu flere til at sikre et blomstrende insekt- og fugleliv, siger næstformand i LandboNord, Lars Mellemkjær.

Mark- og naturvandringen markerer samtidig starten på DOF Nordjyllands projekt, der handler om at man frit kan få en ornitolog ud til at fortælle om hvilke fugle, der findes i lokale naturområder.