Lyt til artiklen:

I Nepal er antallet af vilde tigre mere end fordoblet

00:00
Hastighed: ???x
03:22

Abonnementsartikel

I 2009 var der 121 vilde tigre i Nepal. Nu er der 355.

Det er en stigning på mere end 190 procent, oplyser WWF Verdensnaturfonden i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Stigningen er en historisk fremgang, lyder det fra WWF, og resultatet af en målrettet indsats for at bevare de vilde tigre i Nepal.

- Det er helt fantastisk, at Nepal har formået at fordoble bestanden af vilde tigre. Det er resultatet af en ekstraordinær indsats og et kæmpe skridt i kampen for at redde verdens truede tigre fra udryddelse, udtaler generalsekretær, Bo Øksnebjerg, i meddelelsen.

rich-media-2
WWF Verdensnaturfonden har støttet arbejdet med at bevare vilde tigre i Nepal. Foto: WWF.

Ifølge generalsekretæren fra WWF er det også en fremgang, som danskerne har en stor andel i, da både danske virksomheder og privatpersoner har støttet arbejdet for at bevare tigrene i Nepal.

Donationerne fra Danmark har blandt andet bidraget til, at antallet af tigre i Bardiya Nationalpark i Nepal er vokset fra omkring 20 tigre til mere end 90.

- Det kan vi godt være stolte af her i landet, siger Bo Øksnebjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meget af lære

Fremgangen i Nepal er også et resultat af, at det både er lykkedes at beskytte vigtige levesteder for tigrene og at indgå partnerskaber med de lokalsamfund, hvor tigrene lever.

Ligeledes er der også sket en bekæmpelse af ulovlig handel med vilde dyr i Nepal.

Ifølge Bo Øksnebjerg er der "meget at lære" af det arbejde, som Nepal har gennemført de seneste 12 år.

Bestanden af koalaer er halveret

Se også:

Bestanden af koalaer er halveret

- Hvis vi skal se en tilsvarende stigning på globalt plan, er det dog helt afgørende, at vi - som det er lykkedes i Nepal - får stoppet det fortsatte tab af levesteder, sikrer en effektiv forvaltning af de eksisterende levesteder og standser ulovlig jagt og handel med tigre, siger generalsekretæren.

Sker det ikke, er der udsigt til, at tigre flere steder i Asien kan uddø om fem til ti år, oplyser WWF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Positive takter i Indien

Målsætningen om at fordoble antallet af tigere opstod i forbindelse med et såkaldt tigertopmøde mellem de 13 lande, hvor tigeren havde sin oprindelige udbredelse. Mødet fandt sidst sted i 2010.

På daværende tidspunkt var der omkring 3.200 vilde tigre tilbage i naturen på verdensplan, hvor der sammenligning for blot hundrede år siden var mere end 100.000.

- Selvom det er lykkedes at vende udviklingen i Nepal, og vi også ser positive takter i Indien, så er der stadig lande, hvor der går alt for langsomt, siger Bo Øksnebjerg.

Rekordstor afskovning i Amazonas truer dyr og klima

Se også:

Rekordstor afskovning i Amazonas truer dyr og klima

I den forbindelse nævner generalsekretæren, at tre af verdens ni arter af tigere allerede er uddøde, og at særligt Sumatratigeren og den malaysiske tiger er i store problemer.

- Derfor skal vi gøre en særlig indsats nu, hvis det ikke skal gå helt galt, siger generalsekretæren og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På tigertopmødet senere i år får vi forhåbentlig skabt yderligere momentum i arbejdet med at redde tigerne fra at uddø. De flotte resultater fra Nepal har lært os, hvad der skal til.

Droner skal tælle verdens vilde dyr

Se også:

Droner skal tælle verdens vilde dyr

I årtier har WWF arbejdet hårdt for at styrke bevarelsen af tigeren i dens hjemlande.

Globalt har organisationen brugt mere end 200 millioner dollars på tigerbevarelsen og arbejder fortsat for at sikre et mål om en fordobling af antallet af tigere ved topmødet til september i år.