Lyt til artiklen:

Gode råd til vandhunden

00:00
Hastighed: ???x
02:54

Abonnementsartikel

Selvom sommerferien for de flestes vedkommende er ved at være forbi, kan der stadig være mange strandture tilbage i år - især for de firebenede.

I den forbindelse er der først og fremmest et råd, som er vigtigt at huske på, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Om sommeren, når det er varmt, er det en god idé at sørge for at køle hunden ned i løbet af dagen. Her kan en tur i vandet være dejligt kølende for hunden, fortæller familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, og tilføjer:

- Dog er det vigtigt at være opmærksom på de gældende strandregler, siger familiedyrchefen.

Blå Flag eller ej?

Det er nemlig ikke på alle strande, at hunde er tilladt hele året.

Er stranden en Blå Flag-zone, er det ikke tilladt at tage hunden med i badesæsonen, som forløber i perioden 1. juni frem til 30. september. Det gælder også hunde i snor. Servicehunde er dog undtaget.

Vær derfor opmærksom på, hvilket flag eller lokal skiltning der er ved den pågældende strand, inden hunden får sand under poterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I det omfang lokale myndigheder tillader det, må husdyr opholde sig på parkeringsområder, strandpromenader og stisystemer ned til stranden. Hunde og andre husdyr må i øvrigt passere Blå Flag-zonen på den bagerste del af stranden for at komme ud af zonen.

Giv Fido en god og sikker sommer

Se også:

Giv Fido en god og sikker sommer

Er der til gengæld en strand, hvor hunde er tilladt, at det vigtigt at huske på, at strandturen ikke skal ske midt på dagen, hvor solen er på sit højeste.

Det varme sand kan nemlig være lige så ubehageligt og smertefuldt for hundens poter, som det kan være på bare fødder.

Særlige hundestrande

Som det er nu, er det op til den enkelte kommune at fastsætte reglerne for, hvorvidt der må komme hunde på stranden eller ej.

I nogle tilfælde har kommunerne udpeget særskilte hundestrande, hvor hundene kan løbe frit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nikotinforgiftning hos hunde er et stigende problem

Se også:

Nikotinforgiftning hos hunde er et stigende problem

Familiedyrchefen nævner som eksempel, at der er en stor hundestrand øst for Hornbæk Havn, hvor hunde må være løse året rundt. Ligeledes er der også et strandområde, hvor hunde kan løbe løs og bade året rundt på Amager i København.

Det samme gør sig gældende for andre strandområder i Danmark.

- For at finde den nærmeste hundestrand i sit lokalområde kan man kigge på kommunens hjemmeside, fortæller Jens Jokumsen.

Hundeskov som alternativ

Er der ikke en strand i nærheden, eller er hunde ikke tilladt på den lokale strand, kan en af landets mange hundeskove fungere som et skyggefuldt alternativ for den firebenede i sommervarmen.

Modsat strandene, som er kommunale, hører skovene under Naturstyrelsen. Der er derfor mere end 200 hundeskove i Danmark, hvoraf de 150 er ejet af Naturstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Naturstyrelsens hundeskove kan hundene løbe frit, så længe ejeren har fuld kontrol og kan kalde hunden til sig. I de resterende skove er reglerne fastsat af grundejerforeningen, som bestyrer hundeskoven.

Tjek derfor altid reglerne i den lokale skov, inden hunden får frit løb.