Lyt til artiklen:

Nye engelske minigravere i 2,5 tons klassen

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Abonnementsartikel

Sammen med en række andre nye maskiner og opdateringer lancerede JCB tidligere på måneden et par tilføjelser til minigraverprogrammet.

25Z-1 (zero tail) og 26C-1 vejer begge omkring 2,5 tons. Med en samlet bredde på 150 cm kan begge modeller let transporteres på en almindelig maskintrailer - endda med lidt skovle eller andet udstyr - hvilket gør det nemt at flytte gravemaskinerne mellem arbejdspladserne. De er udstyret med ni fastgørelsespunkter til sikker transport uden kæder eller stropper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinerne deler design og stil med JCBs større 3,5 tons Next Generation-modeller med robust karosseri og støbt kontravægt.

Den øverste skærmsektion kan åbnes og skubbes op i kabinens tag, mens den nederste skærm også kan fjernes. Komforten er ifølge producenten helt i top med en forbedret Next Generation kabine med blandt andet affjedret sæde og digital multifunktionsskærm. Skærmen viser konstant omdrejninger, kølervæsketemperatur og brændstofmåler i venstre side, mens yderligere information kan tilpasses af operatøren til højre på skærmen.

De leveres med en EU Stage V/Tier 4 Final-kompatibel Kohler-dieselmotor, der yder 18,4 kW (24,7 hk). Motoren opfylder begge emissionsprotokoller uden behov for et dieselpartikelfilter eller nogen form for udstødningsefterbehandling.

På trods af deres kompakte dimensioner har 25Z-1 en imponerende maksimal gravedybde på 2,8 meter, mens den konventionelle model med halesving 26C-1 tilbyder op til godt 3 meters gravekapacitet.

Minigraverne er udstyret med startspærre til nøgle eller tastaturaktivering og med mulighed for op til 14 forskellige brugere.