Abonnementsartikel

Nu lancerer Bernards en ny elektrisk 4x4 ATV med størrelse og styrke til krævende opgaver i al slags terræn. Et 72 V Lithium-ion batteri på 100 Amperetimer sikrer, at elmotoren på 7.500 Watt har en rækkevidde på op mod 60 km, og der er indbygget lader som i en elbil.

Motorens har et moment på 2,5 Nm, og maskinens servostyring giver problemfri kørsel på marker og grusveje, i skov eller sand. Maskinen vejer 185 kg, og er terrænet blødt, aktiveres differentialets spærreknap, så for- og bagtøj låses.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved arbejdsopgaver kan den nye ATV trække trailer, rive, planér-rive, slagleklipper med mere. Den er udstyret med spil og klarer ifølge importør RC Holm stigninger på op til 30 grader.

rich-media-2
ATV'en har to fremadgående og to bakgear. Pressefoto.

Voksen el-model

Der er tale om en velvoksen el-model, hvor H/L gearkassen har to fremadgående og to bakgear. Gasstøddæmperne er justérbare i både tryk og fjeder, og ATV'en kommer med offroad-hjul med alufælge samt stålplader under bunden som standard.

rich-media-3
Et elektronisk display viser blandt andet maskinens hastighed. Pressefoto.

Topfarten ved kørsel uden træk er 50 km/t, og et elektronisk display viser blandt andet maskinens hastighed, antal kørte km, 4-hjulstrækket og batteriets strømniveau. Der er ryglæn, aflæggerplads og plads til en passager.

Toyota AC-motor og styreboks

Den nye 4x4 ATV henvender sig til professionelle og private. Den har Toyota styreboks, og AC-motoren, der også kommer fra Toyota, kan ved spidsbelastning yde op til 25.000 Watt.