sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sådan kommer du godt i gang med at investere

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Abonnementsartikel

For at komme godt i gang med at investere, er det en god idé at lægge ud med at finde svar på, hvordan du gerne vil investere. På den måde kan du langsomt, men sikkert komme tættere på at lave din første investering og stadig have ro i maven.

Hvor meget vil du investere?

Et godt udgangspunkt er at finde ud af, hvor meget du gerne vil investere. Du behøver i virkeligheden ikke noget stort beløb for at komme i gang. Det kan desuden være en god idé at lade nogle penge stå på en opsparingskonto, så du har dem til rådighed, hvis uheldet skulle være ude, og du pludselig står med en står udgift.

Læg ud med et beløb, som du har det godt med. Du bør aldrig investere flere penge, end du har råd til at tabe, og hvis det er første gang, du investerer, kan det være lidt mindre skræmmende, hvis beløbet ikke er for stort.

Hvad skal du investere i?

Når du har en idé om, hvor meget du gerne vil investere, er næste punkt at finde frem til, hvad du gerne vil investere i. Her er der et væld af muligheder. Det mest almindelige er selvfølgelig at investere i aktier, men selv her er der et enormt udvalg af aktieselskaber at vælge mellem.

Hvilke aktier, du vælger at købe, kommer meget an på, hvor langsigtet dine investeringer skal være, og hvordan du gerne vil have din strategi til at se ud. Det er en rigtig god idé at kigge på nogle gode aktieanbefalinger, inden du træffer et endeligt valg. Heldigvis er der masser af dygtige eksperter i feltet, der deler ud af deres viden og tips.

Udover at kigge på kursen på aktierne, kan du også vælge at kigge på selve selskaberne. Måske er der visse typer af virksomheder, som du hellere vil støtte end andre. Du kan nemlig sagtens bruge dine investeringer til at støtte projekter og områder, som du selv går højt op i. Det kunne være bæredygtige virksomheder med fokus på miljøet eller medicinalvirksomheder, der laver vigtig research og udvikler medicin til syge.

Hvad er din strategi?

Inden du køber din første aktie, er det vigtigt at have lagt en strategi på plads. Denne skal være opbygget med udgangspunkt i dine investeringsmål, men også dit temperament og din risikovillighed. Strategien skal hjælpe dig med at være konsekvent og ikke komme til at handle på impuls, selvom markedet pludselig vender. Dog skal du altid være klar til at finpudse din strategi hen ad vejen, så den hele tiden passer til dig selv og aktiemarkedet.