Lyt til artiklen:

18.000 boliger er stadig uden wc

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Der findes stadig 18.000 boliger uden et toilet inden for boligens fire vægge, viser nye tal.

Mens der de seneste år er brugt millioner på at renovere badeværelser i mange af landets boliger, findes der stadig 18.442 boliger, som ikke indeholder et toilet med træk og slip.

Og siden 2013 er antallet af boliger uden toilet faktisk kun faldet med ca. 4.000, eller 18 procent, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge statistikken udgør lejligheder langt hovedparten af de toiletløse boliger, og det findes der en naturlig forklaring på.

-Det er fortrinsvist lejligheder i gamle huse, som stadig ikke har fået installeret et toilet. Enten fordi det er lejelejligheder, hvor udlejer ikke har valgt at bekoste det, i andre tilfælde er det, fordi der ikke er plads til et wc, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate, der oplyser, at det er meget sjældent, at der på det frie marked udbydes en bolig uden toilet.

Tankevækkende

Han mener, at det er tankevækkende, at der i 2022 stadig findes så mange boliger, hvor en basal installation som et toilet ikke er en del af det faste inventar.

-Vi kan se, at antallet falder, men udviklingen er ikke hurtig, når man tænker på, hvor mange ressourcer der ellers er brugt på den private boligmasse de senere år, siger Thomas Hovgaard.

Ejer du en bolig uden toilet, og planlægger du at sælge den, vil det ifølge Estate være en særdeles salgsfremmende indsats at installere et wc inden salg. Det samme gælder også, hvis du er udlejer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Jo bedre en bolig er udstyret, des nemmere er den som udgangspunkt også at få solgt eller udlejet, og man må betegne et toilet som en hygiejnefaktor på linje med strøm i stikkontakterne. Og når man alligevel er i gang, så vil det samtidig være fornuftigt at toppe investeringen med et bad, som de fleste i dag anser som en livsnødvendighed, siger Thomas Hovgaard.