Lyt til artiklen:

Sådan køber - og fragter - du træpiller fra Tyskland

00:00
Hastighed: ???x
02:40

Abonnementsartikel

At træpiller er billige i Tyskland er der ingen tvivl om. Hvis du kaster et blik på det prisbarometer, som Fritidsmarkedet hver måned udarbejder for, at du altid kan finde de billigste træpiller, så vil du se, at der er stor forskel på danske og tyske priser.

Det er der flere grunde til, men en af de vigtigste er, at du kun betaler 7 procent i moms, når du handler i Tyskland. Og det er fuldt lovligt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Og ikke nok med, at der er stor forskel på priserne, men det er også hos de tyske forhandlere, at faldet i priserne i denne tid er størst.

Så hvad afholder dig egentligt fra at købe de dyrebare træpiller, hvor de er billigst?

For det fleste er det sikkert uvisheden ved at skulle betale for både fragt og piller over nettet. Men faktisk er det meget nemt, og hvis man tænker sig en smule om, så er det også lige så sikkert som alle mulige andre handler, du foretager på nettet.

Grunden til, at det er blevet en lille smule mere besværligt, end før i tiden, er en EU-Lovgivning, der trådte i kraft i 2021.

Loven forbyder nemlig tyske forhandlere at henvise til fragtmænd, når der er tale om private forbrugere, så du skal selv finde ud af at få pillerne hjem til din adresse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er til gengæld nemt.

Stort fald i prisen på de billigste træpiller

Se også:

Stort fald i prisen på de billigste træpiller

Sådan gør du

Først finder du de træpiller, du gerne vil købe. Du kan finde nogle af de billigste forhandlere på Fritidsmarkedets prisbarometer over de billigste træpiller her.

Er du i tvivl, om det er de rigtige, kan du altid ringe til forhandleren, der i langt de fleste tilfælde taler dansk.

Herefter køber og betaler du for træpillerne.

Derefter venter du på, at du får tilsendt en faktura med et ordrenummer. Når du har fået den, kan du gå på jagt efter en fragtmand. Du kan for eksempel lave en Googlesøgning, der hedder "Fragt af træpiller fra tyskland".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er adskillige at vælge imellem, men er du i tvivl så ring først. Du kan sagtens finde en dansk fragtmand.

Det er også en god idé at gå ind i en af de Facebook-grupper, som handler om træpiller, eksempelvis "Os med træpiller" eller "Træpiller". Her er medlemmerne meget flinke til at hjælpe med deres erfaringer.

Når du har fundet en fragtmand, så bestiller du afhentning. Via fragtmandens hjemmeside skriver du, hvilken forhandler og hvilken fakturanummer/ordrenummer, som det drejer sig om.

Herefter kan der gå op til 14 dage, fordi fragtmanden ofte fylder lastbilen helt op, før der leveres.

Priserne for fragt svinger en smule efter, hvor du bor. Men selv når du lægger fragten oveni indkøbsprisen, er det stadigvæk billigere at handle i Tyskland.