Lyt til artiklen:

Trillebørenes konge

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Abonnementsartikel

En af de absolut mest benyttede redskaber i haven og omkring huset er trillebøren. Der findes formentlig ikke den husejer, der ikke har lagt ryg til utallige ture med det lille ethjulede transportredskab, og ganske ofte også med efterfølgende rygproblemer, fordi man lige skulle fylde lidt for meget på ladet.

Dette er i hvert fald sket adskillige gange for Fritidsmarkedets testpilot ud i diverse hus- og haveredskaber, så derfor besluttede vi os for at forsøge at løse eller lette udfordringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det indlysende valg fandt vi hos importøren og forhandleren Primus Danmark, der glad og gerne stillede deres elektriske trillebør til rådighed for en test.

Primus Danmarks elektriske trillebør kommer med indbygget batteri, støttehjul og frem- og tilbage funktion, og så er den forsynet med et terrængående dæk.

Ladet rummer 75 liter og kan klare 150 kilo, og kommer trillebøren med justerbar hastighed - op til 7,5 kilometer i timen.

Motoren, der er placeret direkte på hjulnavet drives at et 40V - 6 Ah Li-ion batteri, der har en arbejdstid på op til fem timer samt en ladetid på cirka tre timer.

rich-media-3
Motoren er placeret direkte på hjulnavet. Foto: Bo Andersen.

Let og tung test

Vi lagde blødt ud i testen og fyldte ladet med nedfaldne blade og grene, hvilket absolut ikke var et problem. Den elektrisk bør piskede afsted, og den eneste udfordring var at finde det rigtige tempo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterfølgende smed vi fire poser træpiller á 15 kilo i, og heller ikke her var der nogen slinger i valsen. Det gik over stok og sten samt gårdsplads med toppede brosten, og selv om det skal siges, at den klarer sig bedre på et fladt underlag, så var det ikke desto mindre en sand fornøjelse at fragte træpillerne hen til fyret.

Endelig stak vi børen den ultimative test og fyldte ladet med vådt grus, hvorefter vi satte kurs hen over en langhåret, våd græsplæne, videre hen over en grusbelagt vej og hen over de toppede brosten. Her skulle der naturligvis bruges ekstra kræfter på at styre det motoriserede redskab, men resultatet kunne vi ikke klage over.

rich-media-5
Knapper med start, frem og tilbage samt "speeder" sidder godt placeret. Foto: Bo Andersen.

Konklusion

Konklusionen er ganske enkel: Er man glad for sin ryg og har man lidt gysser i overskud, så er det værd at ofre dem på at give sig selv årets julegave.

For denne skribent bliver arbejdet med den gamle trillebør aldrig det samme igen.

Se videoen på fritidsmarkedet.dk/frigear