Lyt til artiklen:

Spil DOOM på din robotplæneklipper

00:00
Hastighed: ???x
02:58

Abonnementsartikel

Husqvarna lancerede verdens første kommercielle robotplæneklipper for knap 30 år siden.

Nu vil de gøre det banebrydende videospil DOOM fra 1993 spilbart på deres populære robotplæneklippere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I april frigiver Husqvarna den oprindelige episode af DOOM fra 1993 som en gratis produktopdatering til ejere af deres robotplæneklipper-serie, Automower NERA.

Det betyder, at omkring 30.000 brugere vil kunne spille spillet i den periode, hvor det er aktivt: fra april til september 2024.

- Det, som det oprindelige team hos id Software skabte i 1993 med DOOM, var verdensklasse. De satte scenen for mange af nutidens store spil og er fortsat en inspiration for mange - også os hos Husqvarna. Med opdateringen hylder vi både DOOM's ophavsmænd og den pionerånd, der præger ingeniørerne hos Husqvarna, siger Björn Mannefred, robotsoftwareingeniør hos Husqvarna.

Studiedirektør hos id Software, Marty Stratton, fortsætter:

- I løbet af de sidste 30 år har vi konstant været imponeret over DOOM-fællesskabets lidenskab og opfindsomhed. Listen over 'ting, der kører DOOM', er helt vanvittig. Så vi er begejstrede for at tilføje vores robotplæneklippere til listen. Ingeniørerne hos Husqvarna har gjort et fantastisk stykke arbejde, og vi sætter pris på den opfindsomme og sjove hyldest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan spiller du DOOM på robotten

Du spiller DOOM på robotplæneklipperens indbyggede display. Du navigerer i spillet med kontrolknappen for at dreje til venstre og højre. Du løber fremad ved at trykke på START-knappen og skifter retning og åbner døre med STOP-knappen. For at skyde trykker du på kontrolknappen.

Husqvarna præsenterede første gang det uventede samarbejde med DOOM på DreamHack Winter i Sverige tilbage i november sidste år. Samarbejdet tiltrak stor opmærksomhed fra besøgende, der var ivrige efter at spille id Softwares DOOM på en robotplæneklipper.

Spillerne konkurrerede om en plads i finalen på hovedscenen, hvor Husqvarna afholdt DOOM LA(w)N Party, verdens første multiplayer-mesterskab på en ikke-spilleenhed.

Samarbejdet vakte stor interesse i store dele af verden, og Husqvarna blev tildelt "Bedste Standaktivitet 2023" ved arrangementet.

- Vi er overvældet af den positive respons. Da vi viste opdateringen frem på DreamHack, var folk virkelig begejstrede. Siden da har vi undersøgt, hvordan vi kan gøre spillet tilgængelig for flere. Det har vi nu fundet ud af, og vi er derfor klar til at frigive DOOM på vores robotplæneklipper, Automower, i foråret 2024, siger Björn Mannefred.