Lyt til artiklen:

Bekymrede landmænd: Spildevand fosser ud i skov

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Abonnementsartikel

Videoer med spildevand, der løber over fra et nødaflastningsbygværk i Stenderup Skov i Kolding er blevet delt af flere på Facebook. En af dem er landmand Knud Jeppesen. Hans video kan ses herunder.

FACEBOOK

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også landmand, Niels Jørgen Langhoff, har delt sin video fra området.

- Det er ikke særlig fedt, og det lugter heller ikke godt. Det er sådan en kvalmende lugt, siger Niels Jørgen Langhoff til TV Syd.

Debat: De rene vandløb er også landbrugets skyld!

Se også:

Debat: De rene vandløb er også landbrugets skyld!

Han ejer den del af skoven, hvor nødaflastningsbygværket er placeret og er bekymret over, om det kan få konsekvenser for skoven.

Ifølge TV-stationen er det meningen, at spildevandet skal føres i rør under jorden og 150 meter ud i Lillebælt på 30 meters dybde. Men når der kommer store mængder regnvand, eller når røret stopper til, kan vandet komme ud af nødaflastningsbygværket.

Vandet, der løber over, er ikke biologisk-kemisk renset, men mekanisk renset. Kolding Kommune og spildevandsselskabet BlueKolding arbejder nu på at få etableret en løsning i form af en ekstra udløbsledning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forventer at kunne etablere det i 2025, hvis vi får de nødvendige tilladelser, siger projektleder ved BlueKolding, Thomas Faarbæk til TV Syd.

Indtil da vil spildevandet fortsætte med at fosse ud i skovbunden.