Abonnementsartikel

Et typisk problem med benzindrevne parkmaskiner er, at motoren ofte kræver service, og at maskinerne er dyre i drift og bruger meget energi.

Dette har Bosch fundet løsningen på med de kulfri EC-motorer, som er vedligeholdelsesfrie og mere energieffektive. Det unikke 36 V 6,0 Ah LI-batterisystem betyder, at de nye, professionelle parkmaskiner, i modsætning til tidligere generationer af eldrevne maskiner, hverken savner kapacitet eller udholdenhed i forhold til de traditionelle benzindrevne maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Havearbejdet bliver dermed både billigere, bedre for miljøet og mere støjsvagt med Bosch' nye professionelle akku-parkmaskiner, der har samme ydeevne som benzindrevne maskiner.

- Vi spurgte vores kunder, hvordan de gerne ville have deres plæneklippere skulle være, og svaret var klart: Som benzindrevne maskiner med færre støjgener. Det var en udfordring helt i tråd med vores innovative tilgang, siger Hans Feuk, brand manager hos Bosch Danmark og forsætter:

- Det er klart, at vi som en ansvarlig og innovativ virksomhed har en særlig interesse i at udvikle nye, bæredygtige produkter. Vores nye parkmaskiner er en stor miljøgevinst samtidig med, at kunden sparer penge og oplever færre støjgener, da de ikke larmer nær så meget. Det er godt for den enkelte, og det er godt for miljøet, siger Hans Feuk.

Benzinklipperen må bide i græsset

Bosch lancerer to eldrevne plæneklippere, Bosch GRA 48 Professional med en klippebredde på 48 centimeter og Bosch GRA 53 Professional med en klippebredde på 53 centimeter.

Maskinerne har en robust konstruktion med et klippeskjold i støbt aluminium og et vandtæt design, så de kan benyttes i al slags vejr. En fordel ved maskinerne er, at det nye gashåndtag sidder er designet til en blød og smidig hastighedskontrol ved hjælp af en innovativ elektronisk motorteknologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Støjsvage buskryddere

Blandt Bosch' eldrevne nyheder til professionelle er også buskrydderen GFR 42 Professional med trådhoved til lettere og medium vegetation samt GFR 25 Professional med metalblad til halvgrov og grov vegetation.

Den kraftige EC-motor i maskinhovedet giver sammen med et stort udbud af tilbehør et kvalitetsværktøj til allround-brug, som professionelle har brug for i deres daglige arbejde.jf