Abonnementsartikel

I takt med de koldere vintre bør mange danskere se nærmere på kvaliteten af deres vinduer. Man kan med fordel sikre sig, at de isolerer godt nok, udnytter solens stråler som gratis varme samt at rummet er rart at opholde sig i.

Der er store forskelle på de klassiske termoruder, som mange boliger fik sat i boligen i 1960'erne og frem til starten af 2000'erne, og så de teknologisk udviklede energiruder, glarmestre anbefaler i dag. Forskellen handler ikke blot om sparede kroner, men også om komfort.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mere og bedre varme

Komforten ved energiruder mærkes tydeligt i hverdagen, for eksempel når børnene leger på gulvet, eller man sidder tæt ved vinduerne. Det er slut med de kuldenedfald, der ofte kan opleves fra termoruder.

Glarmesteren præsenterer i en pressemeddelelse sig selv som vindueseksperten, som uforpligetende tilbyder et vinduestjek. Med tjekket følger en faglig vurdering af alle boligens vinduer. Samtidig får man fagmandens anbefaling af den vinduesløsning, der vil være mest økonomisk og energibesparende, have en lang levetid og sikre en højere komfort i hele boligen. Her vil mange boligejere opleve, at det er klogest at beholde vinduerne, som glarmesteren renoverer med nye energiruder og bløde tætningslister.

Energiruder er effektive

Den teknologiske udvikling fra termo- til energiruder er sket i flere trin. Dels med en tynd, usynlig metalbelægning, som reflekterer varmestråler tilbage i rummet, dels ved at fylde en isolerende gasart mellem glassene samt ved at forsyne ruderne med en såkaldt varm kant, der reducerer varmetabet yderligere.

Senest er der udviklet energiruder med et særligt klart glas, der giver maksimal optagelse af solens varme og en bedre dagslyskvalitet.