Abonnementsartikel

De knækstyrede minilæssere med teleskoparm fra italienske MultiOne beholder den blå farve, men det designet har fået endnu et pift, og maskinerne er samtidigt blevet forbedret på vigtige områder, oplyser den danske importør, HCP, i en pressemeddelelse.

Nogle af de nye modeller er allerede i Danmark, og resten er på vej. De første nye modeller på markedet var fra Serie 7.3, og dem er der allerede solgt mange af, så forventningerne er store.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er de usynlige forbedringer som den integrerede kontravægt på Serie 7 og opad, en kraftig forstærket vridmidje, der samtidigt har reduceret venderadiussen med cikra fem grader, og en forbedret hydraulikudrustning, der betyder mest for brugerne i hverdagen. De nye Poclain køremotorer med hydraulisk håndbremse vil ifølge importøren også vække begejstring hos kunderne.

Nyt tilnavn

Minilæsserne vil have mulighed for levering med et 2-gearsystem og landevejstransport med op til 23 kilometer i timen på Serie 6-9 og 40 kilometer i timen på Serie 10.

De største maskiner fra MultiOne er indtil videre Serie 10, som flytter de smidige minilæssere op i en større klasse end hidtil. De har allerede fået tilnavnet "mellemlæssere", for de ligger over en traditionel minilæsser, men lige under de deciderede hjullæssere.

De første MultiOne Serie 10 er allerede solgt til en stor entreprenør i Midtjylland, som har mange forskellige plejeopgaver ved fabrikker, boligforeninger og så videre. De skal blandt andet køre med 3,2 meter græsklippere, men også løse en lang række andre arbejdsopgaver som både læssemaskiner, redskabsbærere og indgå i entreprenørens sneberedskab.