Abonnementsartikel

Et flertal i Folketinget bestående af regeringen og Dansk Folkeparti har netop vedtaget et lovforslag, der gør det muligt at udstykke og sælge de statsligt ejede arealer med campingpladser. Der er tale om campingpladser og mindre campingarealer fordelt over hele landet, der hidtil har været drevet af private og kommuner.

Regeringen har fokus på, at salget af de statslige campingpladser og campingarealer ikke sker på bekostning af naturen. Udover at ophæve et forbud mod udstykning, vil arealerne derfor fortsat være omfattet af naturbeskyttelsesloven og skovloven.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er campingpladser i naturskønne omgivelser, og jeg er sikker på, at nye ejere kan udnytte den attraktive beliggenhed til at tiltrække endnu flere turister til områderne, samtidig med at der fortsat tages hensyn til naturen. Regeringen har derudover stor respekt for de private og kommunale forpagtere, der har drevet campingpladserne indtil nu. Derfor vil salget af campingpladserne naturligvis ske under hensyn til vilkårene i de nuværende kontrakter, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Opfølgning på regeringsgrundlaget.

- Staten skal fokusere på sine kerneopgaver og ikke eje campingpladser. Loven, som Folketinget netop har vedtaget, åbner for, at statens campingpladser nu kan sælges til andre, der kan skabe de helt rigtige rammer, som både campister og lokalsamfund kan drage nytte af. Overskuddet fra salget kan til gengæld bruges til at gennemføre projekter til gavn for naturen, siger miljøordfører Carsten Bach (LA).